Op slechts 16-jarige leeftijd heeft Luke Littler geschiedenis geschreven in de wereld van darts. Hij is de jongste speler ooit die de finale heeft bereikt op het WK Darts. Maar dat is niet het enige indrukwekkende aan deze getalenteerde darter.

Luke Littler is dé grote man in het mondiale darten

Ondanks zijn snelle opkomst en immense succes blijft Luke Littler bescheiden. Hij realiseert zich dat hij nog veel te leren heeft en werkt hard om zijn spel verder te verbeteren. In interviews geeft hij aan dat hij dankbaar is voor alle steun die hij heeft ontvangen en benadrukt hij dat hij zonder zijn team en fans niet zover gekomen zou zijn.

Wat ook opvallend is aan Littler, is zijn altruïstische instelling. Hij heeft plannen om een deel van zijn prijzengeld te gebruiken om zijn vrienden te trakteren. Dit getuigt van zijn nederigheid en het feit dat hij zijn succes wil delen met de mensen die altijd achter hem hebben gestaan.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door HouseOfDarts (@houseofdarts)

Prijzengeld

Gedurende het toernooi heeft Littler een aanzienlijk prijzengeld weten te vergaren, dat in verschillende stadia van de competitie werd uitgereikt. Met de mogelijkheid om als wereldkampioen maar liefst 230.000 pond (€ 260.000) te winnen, heeft hij al laten zien dat hij een serieuze concurrent is voor de gevestigde namen in de dartswereld. Het WK Darts is een van de meest prestigieuze dartstoernooien ter wereld. De Professional Darts Corporation (PDC) verdeelt bijna drie miljoen euro over de 96 deelnemers aan het toernooi. Het prijzengeld loopt op naarmate de spelers verder komen in het toernooi.

Voor Luke Littler was dit een enorme motivatie om alles te geven tijdens elke wedstrijd. Hij wist zich door verschillende rondes heen te werken en bewees keer op keer dat hij thuishoort tussen de beste darters ter wereld. Met elk gewonnen duel kwam er meer geld in zijn prijzenpot terecht, wat uiteindelijk resulteerde in een indrukwekkend totaalbedrag.