Christina Block, dochter van een Duitse steakhouse-miljonair, wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij de ontvoering van haar eigen kinderen. De kinderen werden ontvoerd terwijl ze samen met hun vader naar vuurwerk keken in Denemarken. De hoofdverdachte is zoals gezegd vermoedelijk hun moeder.

Ontvoering in Denemarken

De veelbesproken ontvoering vond afgelopen 1 januari net na middernacht plaats. In het Deense dorpje Gråsten, net over de grens met Duitsland, staat de 49-jarige Stephan Hensel met zijn twee kinderen Klara (13) en Theodor (10) naar het vuurwerk te kijken, als zij worden aangevallen door een groep mannen. De twee kinderen worden in twee verschillende voertuigen meegenomen. De verdwijning van Klara en Theodor blijft het middelpunt van een uitgebreid onderzoek door zowel de Deense als de Duitse autoriteiten. Het is een complexe zaak die draait om familiedynamiek en juridische complexiteit. Het onderzoek richt zich voornamelijk op Christina Block als hoofdverdachte, gezien haar betrokkenheid bij de voogdijstrijd.

Voogdijstrijd

In een bittere voogdijstrijd is Christina Block, erfgename van een beroemde steakhouseketen, verwikkeld met haar ex-man. De vader van de kinderen beweert dat zij niet bij hun moeder willen wonen vanwege gespannen relaties en vermeend misbruik. Het conflict tussen de ouders heeft geleid tot juridische procedures en beschuldigingen over en weer. Christina Block ontkent alle beschuldigingen en beschuldigt op haar beurt haar ex-man ervan dat hij de kinderen gebruikt om wraak te nemen. Deze voogdijstrijd heeft geleid tot tegenstrijdige uitspraken van zowel Duitse als Deense rechtbanken over wie het recht heeft op voogdij over Klara en Theodor, waarbij de vader uiteindelijk in het gelijk werd gesteld. 

De twee kinderen zijn verdwenen in auto’s die geregistreerd staan in Duitsland, wat aanleiding geeft tot vermoedens omtrent de voogdijstrijd tussen Christina Block en haar ex-man. Christina geeft aan dat ze zich vervreemd voelt van haar kinderen en twijfelt of haar Kerst-geschenken wel zijn aangekomen. Zowel de Duitse als de Deense politie hebben de zaak in onderzoek.