Hublot heeft in samenwerking met kunstenaar Chen Fen Wan een uniek uurwerk gecreëerd, genaamd De Spirit of Big Bang Titanium Dragon. Dit horloge is ontworpen als een eerbetoon aan de traditionele Chinese kunst van het papiersnijden en combineert traditie en moderniteit op een prachtige manier. Met zijn metaforen en symbolen weet dit horloge de geest van Hublot perfect weer te geven.

Hublot lanceert een uurwerk vol symboliek

Het ontwerp van De Spirit of Big Bang Titanium Dragon is gebaseerd op de legendarische oosterse draak die in de Chinese cultuur wordt geassocieerd met geluk, kracht en wijsheid. Het horloge bestaat uit meerdere lagen die samen het 3D-silhouet van een draak vormen, zorgvuldig vervaardigd door Chen Fen Wan zelf. Deze representatie van de draak is meer dan alleen een visuele weergave; het symboliseert ook de essentie van dit hemelse wezen dat voorspoed en de cyclus van het leven vertegenwoordigt.

De Spirit of Big Bang Titanium Dragon bevat elementen van negen verschillende dieren, waardoor het niet alleen een afbeelding is van een draak, maar ook laat zien hoe dit heilige wezen metamorfoseert en verband houdt met andere symbolische figuren uit de Chinese mythologie.

Innovatieve functies en vakmanschap

Naast het unieke ontwerp introduceert de Spirit of Big Bang Titanium Dragon ook enkele innovatieve functies. Voor het eerst wordt er een rubberen band met een inlegwerkontwerp gebruikt, dat in samenwerking met Chen Fen Wan is gemaakt. Deze band is met veel aandacht voor detail vervaardigd en toont de verfijnde kunst van het papiersnijden.

Het uurwerk wordt gehuisvest in een titanium kast van 42 mm, waarin de gelaagde effecten van papiersnijden zijn verwerkt. Het silhouet van de draak loopt zelfs door tot aan de rubberen band, waardoor er een harmonieus geheel ontstaat tussen alle onderdelen van het horloge.

Dit Hublot horloge heeft een titanium draak vol symboliek

Het vakmanschap achter De Spirit of Big Bang Titanium Dragon is indrukwekkend. Het decoratieproces voor elke rubberen band duurt ongeveer 8 uur, wat laat zien hoeveel aandacht voor detail er is besteed aan dit horloge. Elk exemplaar van deze speciale editie is beperkt tot slechts 88 stuks en wordt geleverd met een tweede titaniumgrijze stoffen band met klittenband, waardoor de drager veelzijdigheid en stijlopties krijgt.

Een exclusief uurwerk voor liefhebbers van kunst en horloges

De Spirit of Big Bang Titanium Dragon is echt een exclusief uurwerk dat zowel kunstliefhebbers als horlogeliefhebbers zal aanspreken. Met zijn unieke ontwerp en innovatieve functies weet dit horloge de traditie van het papiersnijden te combineren met de moderniteit van Hublot. Met een beperkte oplage van slechts 88 stuks is dit uurwerk niet alleen een prachtig kunstwerk, maar ook een waardevol verzamelobject.