Kanye West toonde op zijn Instagram Stories een foto van een unieke titanium tandprothese, die naar verluidt € 780.000 heeft gekost. Deze opvallende prothese is ontworpen door de rapper zelf in samenwerking met een team van tandartsen en cosmetisch chirurgen. Dit duidt op een experimentele benadering van tandheelkundige esthetiek, wat past bij het excentrieke gedrag waar Kanye West om bekend staat.

Kanye West vult zijn mond met opvallende titanium tandprothese

Na het verschijnen van de foto waren er speculaties op sociale media en in de krantenkoppen over de vraag of Kanye West zijn eigen tanden had laten verwijderen om deze nieuwe prothese te kunnen dragen. Echter, een bron heeft deze bewering ontkracht. De betrokken tandtechnicus maakte duidelijk dat er geen sprake was van het verwijderen van tanden, ondanks dat er wel gesproken werd over een ‘volledige mondreconstructie’.

Kanye West onthult opvallende titanium tandprothese met een prijs van maar liefst $ 850.000

Bron: Instagram/Kanye West

Kanye West onthult opvallende titanium tandprothese met een prijs van maar liefst $ 850.000

Bron: Instagram Kanye West

Excentriek gedrag

Kanye West staat bekend om zijn excentrieke gedrag en controversiële uitspraken. Dit heeft in het verleden geleid tot geschillen met sociale-mediaplatforms en merken zoals Adidas. Recentelijk is hij ook betrokken geweest bij juridische problemen, waaronder een aanklacht door een man die beweerde dat West hem twee jaar geleden had aangevallen.

Dit is niet de eerste keer dat Kanye West voor extravagante tandheelkundige aanpassingen kiest. In het verleden heeft hij zijn ondertanden laten vervangen door diamanten en gouden implantaten, waarmee hij zijn voorliefde voor unieke tandkunst demonstreert. Deze aanpassingen maken deel uit van zijn expressie als rockster en passen bij zijn imago.

De esthetiek van de prothese

De nieuwe titanium tandprothese die Kanye West heeft ontworpen, is zonder twijfel een opvallend kunstwerk. Het materiaal zelf is al uniek; titanium wordt vaak gebruikt in de medische wereld vanwege de duurzaamheid en biocompatibiliteit. Daarnaast is het ontwerp van de prothese zeer gedetailleerd en past het perfect bij Kanye’s persoonlijke stijl.

Hoewel Kanye West graag experimenteert met tandheelkundige esthetiek, is het belangrijk om te benadrukken dat mondgezondheid altijd op de eerste plaats moet komen. Het dragen van extravagante protheses of het kiezen voor cosmetische ingrepen mag nooit ten koste gaan van een goede mondhygiëne en regelmatige controles bij de tandarts.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Naoki Hayashi (@_naoki_hayashi_)