Kylian Mbappé maakte in 2017 een grote overstap van AS Monaco naar Paris Saint-Germain voor maar liefst € 175 miljoen. Sindsdien heeft hij zich ontwikkeld tot een van de grootste voetbaltalenten ter wereld. Hij won met Frankrijk het WK in 2018 en behaalde bijna een tweede wereldtitel op rij in 2022. De wereld ligt de Fransman aan de voeten, maar dat heeft ook een keerzijde.

Kylian Mbappé moet consessies doen 

Het leven als superster heeft echter ook zijn keerzijde. In een interview vertelde Mbappé hoe zijn status als beroemdheid hem heeft beroofd van eenvoudige genoegens die voor anderen heel normaal zijn. Zo kan hij niet zomaar naar de bakker gaan om een stokbrood te kopen zonder dat mensen hem herkennen en om foto’s vragen, wat ook geldt voor bijvoorbeeld het pakken van een terrasje.

Hij verlangt ernaar om af en toe anoniem te kunnen zijn en te genieten van alledaagse activiteiten zonder de last van roem. Het leven van Mbappé is tot in de puntjes georganiseerd en spontaniteit ontbreekt vaak. Hij heeft beveiliging nodig om zichzelf te beschermen tegen opdringerige fans en paparazzi.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kylian Mbappé (@k.mbappe)

Een zorgeloze levensstijl

Kylian Mbappé heeft ook uitgesproken dat hij verlangt naar een zorgeloze en ongestructureerde levensstijl. Als superster wordt hij geleefd door zijn drukke schema, met trainingen, wedstrijden, sponsorverplichtingen en media-aandacht. Er is weinig ruimte voor vrijheid en spontaniteit.

Hij droomt ervan om 48 uur lang anoniem rond te kunnen lopen, zonder dat mensen hem herkennen of aanspreken. Hij zou graag willen ervaren hoe het is om gewoon een normaal persoon te zijn, zonder de constante druk die gepaard gaat met bekendheid.

De impact van sterrendom

Voor veel mensen lijkt het leven van een superster geweldig: grote salarissen, luxe huizen, beroemdheid en erkenning over de hele wereld. Maar Kylian Mbappé, nog altijd speler van Paris Saint-Germain, laat zien dat er ook uitdagingen zijn die gepaard gaan met het sterrendom.

Het gebrek aan privacy kan verstikkend zijn. Het constant moeten voldoen aan de verwachtingen van anderen kan enorm veel druk met zich meebrengen. Daarnaast gaat het leven als superster vaak ten koste van eenvoudige genoegens en spontaniteit.

Hoewel Mbappé enorm dankbaar is voor zijn succes en er alles aan doet om te blijven presteren op het hoogste niveau, verlangt hij soms naar een leven buiten de schijnwerpers. Een leven waarin hij gewoon Kylian kan zijn, zonder de last van roem.