In het hart van Big Sky, in de Amerikaanse staat Montana, is dit karakteristieke landgoed in log cabin-stijl, genaamd Montaña de Paz, onlangs te koop gezet voor $ 31 miljoen. Voor huiseigenaren die hopen een landgoed te creëren voor meerdere generaties, is dit de ultieme plek om hun droom te verwezenlijken.

Landgoed in Montana moet $ 31 miljoen opleveren

Gelegen op 491 hectare ongerept terrein, bestaat het Old Toby Road landgoed in Montana uit twee percelen die samen of apart verkocht kunnen worden. Het gehele grondgebied kan worden gekocht voor $ 31 miljoen, of 320 hectare inclusief de woning kunnen worden verworven voor $ 17.5 miljoen, met nog eens 171 hectare aan conservatie-eigendom beschikbaar voor $ 18.5 miljoen.

“Dit landhuis in Montana bevindt zich op een zeer bijzondere plek op een bergkam met enkele van de meest spectaculaire uitzichten in heel de Verenigde Staten,” zegt makelaar Cathy Gorman van Big Sky Sotheby’s International Realty, die het pand samen met Tim Cyr aanbiedt. Het landgoed kijkt uit op enorme bergketens richting het skigebied Big Sky Resort en biedt een panoramisch uitzicht op de omliggende natuur. Deze woning is bedoeld voor iemand die bovenal ongelooflijke privacy wil hebben.

Een huis ontworpen voor natuurliefhebbers

Het ruime hoofdverblijf heeft een oppervlakte van maar liefst 8200 m² en beschikt over vijf slaapkamers. Het is echter geen typisch luxe skioord vol met alle faciliteiten die je zou verwachten in een woning van deze prijsklasse. Wat deze woning speciaal maakt, is de relaxte sfeer en intieme connectie met de natuur; nergens vind je een luxueuze bioscoopzaal, een klimaatgestuurde wijnkelder of een met lucht gefilterde sigarenlounge.

In plaats daarvan is het huis ontworpen voor ware natuurliefhebbers die in contact willen komen met de omgeving. Er zijn mijlenlange langlauf- en wandelpaden en volop wilde dieren (jacht op wild is toegestaan als dat uw ding is). Het landgoed met hoofdverblijf in log cabin-stijl heeft een ruime, maar knusse woonkamer met leistenen vloeren, gewelfde houten plafonds en een stenen open haard van vloer tot plafond.

De keuken heeft een eiland om aan te eten en state of the art apparatuur, en de formele eettafel biedt uitzicht op de uitgestrekte berglandschappen. Er is een kantoor voor als er werk moet worden gedaan en een fitnessruimte om fit te blijven. Een breed terras loopt langs de lengte van het huis voor frisse lucht en inspirerende uitzichten het hele jaar door.

De hoofdslaapkamer bevindt zich op de begane grond, en er zijn vier en suite slaapkamers op het lagere niveau. De eigenaar heeft een loftachtige stapelbedkamer gecreëerd voor zijn kleinkinderen. Bijna elke slaapkamer (en badkamer!) biedt uitzicht op de majestueuze bergketens, en het lagere niveau van het huis komt direct uit op het achterterras, dat een grote ronde buitenhaard en weidse uitzichten op de bergen heeft.

Een paradijs voor buitenactiviteiten

Gorman benadrukt dat het huis is ontworpen voor mensen die graag tijd buiten doorbrengen. Er zijn glooiende heuvels en weiden, kuddes elanden, grizzlyberen, poema’s en elanden die rondlopen op het terrein. Het huis beschikt ook over wegen en paden die teruggaan tot begin 1900.

“U kunt hier ATV’en, sleeën, jagen, skiën, wandelen – alles wat u buiten kunt doen is hier mogelijk, behalve vissen,” zegt ze. “Big Sky Resort ligt op minder dan 15 minuten afstand, dus u heeft snel toegang tot eersteklas skiën.”

Het huis kijkt uit over Lone Peak, de Madison Range, de Spanish Peaks, de Gallatin Range en een deel van Yellowstone National Park. Big Sky is het hele jaar door een bestemming waar skiliefhebbers, wandelaars en rustzoekers in de natuur hun hart kunnen ophalen.

Of u nu droomt van een eigen Yellowstone-ervaring of gewoon wilt genieten van alles wat Big Sky te bieden heeft, dit $ 31 miljoen landgoed in Montana biedt een unieke kans om uw fantasie werkelijkheid te laten worden. Met zijn adembenemende uitzichten, rustieke luxe en overvloed aan buitenactiviteiten, is Montaña de Paz een paradijselijk toevluchtsoord dat klaar is om ontdekt te worden.