In het hart van Utrecht prijkt een opmerkelijke glazen en stalen woning, ontworpen door Sluijmer en van Leeuwen in 2002. Deze unieke woning, op Funda bestempeld als ‘meest iconische woning van Utrecht’, met zeven woonlagen, inclusief twee veertiende-eeuwse werfkelders, biedt een royaal woonoppervlak van 123 m². Van de ruime hal op de begane grond tot de slaapkamers op de eerste drie verdiepingen, een eetruimte en keuken op de vierde verdieping, tot het rustgevende dakterras met panoramisch uitzicht. Deze bijzondere woning staat te koop voor € 980.000 op Funda, een unieke kans voor wie iets opvallends zoekt in het geliefde centrum van Utrecht.

Bijzondere woning in Utrecht is dé blikvanger van de stad

Op de kruising van de Kromme Nieuwegracht met de Drift, midden in het centrum van Utrecht, staat een bijzondere woning te wachten op een nieuwe eigenaar. Deze unieke woning, gemaakt van glas en staal, springt direct in het oog en is een absolute blikvanger te midden van de karakteristieke pandjes die de stad rijk is.

Het architectenbureau Sluijmer en van Leeuwen heeft dit opvallende woonhuis ontworpen en gebouwd in 2002. Met een totaal woonoppervlak van 123 m² verdeeld over vijf verdiepingen biedt deze woning veel ruimte en mogelijkheden. Het bijzondere aan deze woning is dat het in totaal zeven woonlagen omvat, inclusief twee veertiende-eeuwse werfkelders.

Funda-woning Utrecht

Een rondleiding door deze unieke woning

De begane grond van dit appartement bestaat uit een ruime hal en een trap die toegang geeft tot alle verdiepingen. In het souterrain bevindt zich een van de werfkelders, waar je kunt genieten van uitzicht op de gracht. Hier vind je onder andere vloerverwarming en een moderne houten keuken.

Funda-woning Utrecht

Op de eerste, tweede en derde verdieping bevinden zich slaapkamers, waarvan de derde verdieping ook voorzien is van opbergruimte en een doucheruimte met toilet en wastafel. Op de vierde verdieping vind je een ruime eettafel en keuken, met toegang tot een balkon. Het dakterras bovenop het appartement biedt een oase van rust en privacy, waar u kunt genieten van het prachtige panoramische uitzicht over de stad en de Dom.

De vraagprijs op Funda

Voor deze unieke Funda-woning moet je wel diep in de buidel tasten. De vraagprijs bedraagt namelijk maar liefst € 980.000. Hoewel dit een behoorlijke investering is, krijg je daarvoor wel een zeer bijzondere woning op een van de meest gewilde plekken van Nederland.

Als u op zoek bent naar iets unieks, iets wat echt opvalt tussen de standaard huizen, dan is de ‘meest iconische woning van Utrecht’ zeker iets voor u. Neem hier een kijkje op Funda.