De klassieke BMW 850i van basketballegende Michael Jordan belandt binnenkort onder de hamer bij veilinghuis Bring a Trailer. De wagen, afkomstig uit 1991, verkeert nog in uitzonderlijk goede staat en moet duizenden opleveren.

BMW 850i van Michael Jordan belandt onder de hamer

De 1991 BMW 850i, die ooit toebehoorde aan His Airness, staat momenteel te koop op Bring a Trailer. Hoewel de vorige eigenaar van de sportwagen misschien het grote publiek trekt, lijkt deze auto ook opvallend weinig slijtage te hebben gezien zijn leeftijd.

Zelfs als hij geen bekende liefhebber was van Duitse auto’s, is het gemakkelijk te begrijpen waarom Michael Jordan zichzelf een eerste generatie 8 Serie cadeau deed. De auto was iets compleet nieuws voor het Duitse merk toen het aan het begin van de jaren 90 werd geïntroduceerd na een decennium in ontwikkeling. De 850i had een gedurfd hoekig ontwerp dat een voorproefje gaf van wat men kon verwachten van de rest van het merkenaanbod gedurende de rest van het decennium. Bovendien was hij verkrijgbaar met een V8 of V12-motor, waardoor hij nog krachtiger was dan de M3, die al zes jaar eerder zijn debuut had gemaakt.

BMW 850i

Bron: Bring a Trailer

Jordan kocht zijn 850i splinternieuw bij Motor Werks in Barrington, Illinois in 1991. Deze gestroomlijnde snelheidsmachine is uitgevoerd in Mauritius Blue Metallic en rijdt op een set van 17-inch AC Schnitzer wielen met meerdere delen. Van binnen vind je elektrisch verstelbare stoelen bekleed met Light Parchment leer, samen met bijpassende deurpanelen en tapijten. Andere interieurkenmerken zijn onder andere dual-zone klimaatregeling en een audiosysteem met een CD-wisselaar in de kofferbak.

Een unieke verzamelaarsauto

Het is geen verrassing dat deze unieke BMW nu te koop is en waarschijnlijk veel aandacht zal trekken van zowel verzamelaars als autoliefhebbers. De combinatie van het iconische merk, het sportieve ontwerp en de connectie met een legendarische sporter als Michael Jordan maken dit voertuig echt buitengewoon.

Wat betreft de staat van de auto, deze lijkt opmerkelijk goed bewaard gebleven te zijn voor zijn leeftijd. Hoewel er geen informatie wordt verstrekt over het aantal kilometers dat hij heeft gereden, zien zowel het exterieur als het interieur eruit alsof ze goed zijn onderhouden. Dit maakt deze BMW 850i nog aantrekkelijker voor potentiële kopers die op zoek zijn naar een klassieke sportwagen in goede staat.

BMW 850i

Bron: Bring a Trailer

Voor autoliefhebbers die geïnteresseerd zijn in het bezitten van een stukje autogeschiedenis, biedt deze BMW 850i een unieke kans om een voertuig te bezitten dat ooit toebehoorde aan niemand minder dan Michael Jordan zelf. Het is niet alleen een prachtige auto om te zien, maar ook een waardevol verzamelobject dat steeds zeldzamer wordt naarmate de jaren verstrijken.

Een erfgoedstuk voor de veiling

De veiling op Bring a Trailer biedt autoliefhebbers de mogelijkheid om een bod uit te brengen op deze bijzondere BMW 850i. Het is echter belangrijk om te onthouden dat dit geen gewone auto is, maar een erfgoedstuk met een unieke geschiedenis. Dit betekent dat het potentiële kopers vereist die bereid zijn om te investeren in het behoud van deze auto en die willen genieten van de ervaring van het bezitten van een echt stukje autogeschiedenis.