Bent u iemand die alleen in de zomermaanden in Noordwijk vertoeft? Zonde, want ook in de winter heeft Noordwijk heel veel te bieden. Een weekendje naar Noordwijk is dé perfecte manier om te ontladen en jezelf onder te dompelen in luxe.

Noordwijk in de winter is een weelderige oase van rust en luxe

Dacht u dat een badplaats als Noordwijk alleen in de zomermaanden kon bruisen, dan willen we u graag wakker schudden. In Noordwijk stikt het van de goede restaurants en fijne hotels, waar u ook in de winter ultiem tot rust kunt komen. Om deze pittoreske kustplaats te leren kennen, dompelden wij onszelf een weekend onder in alles wat Noordwijk te bieden heeft.

Of u nu een nacht of een heel weekend in Noordwijk verblijft, er zijn een aantal waanzinnige restaurants en to do’s die niet op uw lijstje mogen ontbreken. Eén ding is zeker: rust is gegarandeerd.

Overnachten bij Boutique Hotel Vesper

Wilt u extra goed genieten van Noordwijk, dan raden we aan om er een overnachting te boeken. Noordwijk heeft een ruim aanbod als het gaat om goede hotels, maar onze favoriet is Boutique Hotel Vesper. Het hotel bevindt zich pal tegenover de zee en heeft dan ook in veel kamers een waanzinnig uitzicht. Niet alleen heeft het restaurant van Boutique Hotel Vesper een indrukwekkend interieur, ook kan u hier bij binnenkomst à la minute genieten van een goed glas wijn, wat aangeboden wordt van het huis, wanneer u in het hotel overnacht. 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Vesper Hotel Noordwijk (@hotelvesper)

Heeft u geen zin om te verplaatsen naar één van de nabijgelegen restaurants of beachclubs, dan is dat ook niet nodig, want bij Vesper kunt u aanschuiven voor een uitgebreid diner met gerechten uit de Japanse en Zuid-Amerikaanse keuken. Verkas vervolgens naar de kamer om te genieten van een goed bed en misschien wel een badsessie – met uitzicht op zee. In de ochtend geniet u hier van een uitgebreid ontbijtbuffet met daarbij een mogelijkheid om à la carte gerechten te bestellen. Goede voornemens? Ook voor de gasten die op de gezonde tour zijn is hier een ruim aanbod.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Vesper Hotel Noordwijk (@hotelvesper)

Dineren bij Breakers Beach House

Tijdens ons verblijf in Noordwijk gingen we graag een deurtje verder, om zoveel mogelijk van de kustplaats te ontdekken. Dineren deden we dan ook bij Breakers Beach House, dit restaurant heeft een Victoriaanse stijl en voelt licht, warm en toegankelijk aan. En als het gaat om keuze op de kaart, dan heeft u hier niets te klagen. 

Bij Breakers Beach House ligt de focus op vis en wordt er puur, verfijnd en verrassend gekookt. Tip: kies voor een ‘wandeling door de kaart’ waarbij u kunt kiezen uit 4, 5 of 6 gangen om de verschillende creaties van de chef te proeven. Gegarandeerd genieten.

Ontspannen bij Yumi Spa & Wellness

Behalve overnachten, dineren en ontbijten, is het ook fijn om het weekend te vullen met een goede activiteit. De kans is groot dat u bij een overnachting aan zee al gauw denkt aan een actieve middagbesteding, zoals blowkarten of golfen (wat in Noordwijk ook héél goed kan). Toch gaat er niets boven een heerlijke welnessbehandeling om uw hoofd tot rust te brengen. 

Bezoek de Yumi Spa & Wellness in Van der Valk Palace Hotel Noordwijk om uzelf onder te dompelen in… magnesium. Wij volgden de Magnesium Experience waarbij – u raadt het niet – magnesium centraal staat. Magnesium heeft tal van voordelen, waarbij klachten als rugpijn, migraine, spierspanning en gewrichtspijn aangepakt worden. De Experience bestaat uit een lichaamspakking met infrarood deken, gevolgd door een andullatiemassage (waarbij u op een massagebank met lichte trillingen alle stress voelt verdwijnen). Vervolgens komt u tot rust met een verse magnesiumsmoothie, waarna u in diepe ontspanning komt in de infrarood sauna. De behandeling eindigt met een float-sessie, dit geeft een gevoel van gewichtsloosheid in een prikkelloze ruimte. Na deze behandeling van ruim 2,5 uur is uw lichaam in een diepe ontspanning. 

Lunchen bij Beachclub O.

Nadat u geen enkele vorm van stress meer ervaart, staat u nog maar één ding te doen en dat is uw lichaam voeden met een goede maaltijd. Na een korte wandeling belandden we bij Beachclub O., opnieuw een restaurant met een lichte uitstraling en een waanzinnig uitzicht op zee. 

Of u nu met een partner of een familie inclusief kinderen wil genieten, Beachclub O. is wat dat betreft de place to be. Dit restaurant voelt ruim aan, waardoor iedereen in z’n eigen bubbel geniet van de Mediterraanse keuken die u op de kaart kunt vinden. Bestel vooral de tonijn taco’s met furikake en wasabi, gevolgd door een tortellone al tartufo, met zwarte truffel, room en parmezaan én top dit lunchfestijn vervolgens af met een huisgemaakte scroppino – die vers aan tafel wordt bereid. Wedden dat u in tijden niet zo lekker geluncht hebt?

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Beachclub O. (@beachclubo)

Eén ding is duidelijk, Noordwijk in de winter heeft absoluut zijn eigen charme en biedt tig mogelijkheden voor een geslaagd weekendje weg. Met een gezin, partner of helemaal alleen: tot rust komen, dat lukt gegarandeerd op deze plek.