De politie van Dubai mag binnenkort een indrukwekkende toevoeging aan hun vloot toevoegen, een gloednieuwe Lamborghini Urus Performante. Deze speciale versie is uitgerust met een krachtige 650 pk twin-turbo V8-motor en biedt ongekende snelheidsmogelijkheden, waaronder een acceleratie van 0 naar 100 km/u in slechts 3,2 seconden en een topsnelheid van zo’n 305 km/u.

Politie in Dubai verwelkomt binnenkort gloednieuwe Lamborghini Urus Performante

De Lamborghini Urus Performante voor de politie van Dubai is niet alleen snel, maar ook stijlvol. Het voertuig is uitgevoerd in de klassieke witte en groene kleurstelling die typerend is voor de politie in Dubai. Daarnaast beschikt het over een 360 graden LED-lichtbalk op het dak en een elektronische sirene om andere weggebruikers te waarschuwen.

Bovendien is de Lamborghini Urus aangepast om ruimte te bieden aan essentiële apparatuur die nodig kan zijn tijdens noodgevallen. Zo is er bijvoorbeeld voldoende plaats voor een defibrillator, wat van cruciaal belang kan zijn in levensbedreigende situaties.

Een nieuwe Lamborghini patrouilleauto op de wegen van Dubai

Bron: Lamborghini

De impact op handhaving

De komst van deze Lamborghini Urus Performante heeft grote gevolgen voor de wetshandhaving in Dubai. Met zijn indrukwekkende prestaties en state-of-the-art functies zal dit voertuig een krachtige boodschap sturen naar criminelen en roekeloze bestuurders in het emiraat.

De politie van Dubai heeft altijd al gestreefd naar verbetering van de dienstverlening aan de bewoners en het waarborgen van sociale veiligheid. Met de Urus Performante kunnen ze deze doelstellingen nog beter bereiken, vooral op populaire toeristische plekken in Dubai, waar extra patrouilles nodig zijn om de veiligheid te garanderen.

Reactie van Generaal-majoor Ahmed Mohammed bin Thani

Generaal-majoor Ahmed Mohammed bin Thani, hoofd van de verkeerspolitie in Dubai, is enthousiast over de toevoeging van de Lamborghini Urus Performante aan hun vloot. Hij benadrukt dat dit nieuwe voertuig hen in staat stelt om nog efficiënter en effectiever op te treden bij noodsituaties en criminele activiteiten.

Bin Thani wijst erop dat Dubai niet alleen een belangrijke zakelijke hub is, maar ook een populaire toeristische bestemming. Het is daarom essentieel om ervoor te zorgen dat zowel bewoners als bezoekers zich veilig voelen. De Lamborghini Urus Performante speelt een cruciale rol bij het handhaven van die veiligheid.