Amancio Ortega, de rijkste man van Spanje en CEO van Zara, heeft onlangs een opmerkelijke vastgoedinvestering gedaan in Roosendaal. Met een geschat vermogen van zo’n 92 miljard euro kon hij het zich veroorloven om ruim 17 voetbalvelden aan logistiek vastgoed te kopen voor maar liefst 110 miljoen euro. Ondanks deze forse aankoopprijs heeft Ortega, die inmiddels 87 jaar oud is, nog steeds voldoende geld over voor persoonlijke uitgaven.

Investering in door Primark bewoond vastgoed

Het aangekochte logistieke complex bevindt zich op industrieterrein Borchwerf II en wordt momenteel verhuurd aan Primark, een directe concurrent van Zara. Dit betekent dat Ortega niet alleen extra inkomsten krijgt uit zijn kledingbedrijf, maar ook profiteert van de huurinkomsten van zijn vastgoedbeleggingen. Het is interessant om te zien hoe Ortega zijn investeringsactiviteiten loskoppelt van zijn bekende kledingmerk en via zijn investeringsentiteit Pontegadea diversifieert.

Persoonlijk leven van Amancio Ortega

Naast zijn indrukwekkende zakelijke prestaties staat Amancio Ortega ook bekend om zijn persoonlijke leven. Hij richtte Zara op in 1975 samen met zijn eerste vrouw Rosalía Mera en later hertrouwde hij in 2001 met Flora Pérez Marcote. Naast zijn zakelijke successen staat Ortega ook bekend om zijn filantropische activiteiten en betrokkenheid bij goede doelen.

De impact van de vastgoedinvesteringen in Roosendaal

De aankoop van het logistieke vastgoed in Roosendaal heeft niet alleen financiële voordelen voor Ortega, maar kan ook een positieve invloed hebben op de lokale economie. De verhuur aan Primark zorgt namelijk voor werkgelegenheid en stimuleert de bedrijvigheid op industrieterrein Borchwerf II. Daarnaast kan het de samenwerking tussen verschillende internationale retailers bevorderen, wat weer gunstig is voor de concurrentiepositie van Roosendaal als vestigingslocatie.

De keuze van Amancio Ortega om te investeren in Roosendaal is een bevestiging van de groeiende populariteit van deze stad als aantrekkelijke investeringsbestemming. Met zijn strategische ligging tussen grote steden als Rotterdam en Antwerpen, een goed ontwikkeld logistiek netwerk en diverse bedrijventerreinen, biedt Roosendaal interessante mogelijkheden voor vastgoedinvesteerders.

Daarnaast speelt ook het gunstige ondernemersklimaat in Nederland een rol bij deze beslissing. Het land staat bekend om zijn stabiele economie, sterke infrastructuur en gunstige fiscale regelingen voor investeerders. Dit maakt Nederland in het algemeen en steden zoals Roosendaal in het bijzonder aantrekkelijk voor internationale investeerders.