Heesen heeft dit jaar een gepassioneerde schipper een geweldig kerstcadeau gegeven. De Nederlandse werf presenteerde op 22 december een strakke stalen superyacht aan zijn nieuwe eigenaar. Het schip, oorspronkelijk bekend als YN 20150 of Project Oslo24, is nu gedoopt tot Cinderella Noel IV.

Cinderella Noel IV is het nieuwste paradepaardje van Heesen

Het nieuwe jacht is gebaseerd op Heesen’s populaire 164-voet stalen serie, maar is aangepast aan de smaak en wensen van de eigenaar. Dit “slimme maatwerk” ontwerpethos, zoals de werf het noemt, geeft de klant een bewezen platform dat gemakkelijk kan worden aangepast zonder al te veel extra bouwtijd toe te voegen. Ontworpen door Clifford Denn, wordt het exterieur gekenmerkt door lange, vloeiende lijnen en een rondgebogen romp. De eigenaar van Cinderella Noel IV is een ervaren zeeman met specifieke behoeften voor zijn nieuwe jacht. Om aan deze behoeften te voldoen, voegde hij onder andere een tweede stuurpositie toe op de flybridge en een inklapbare mast waarmee het schip onder bruggen kan passeren. Daarnaast koos hij voor een hybride voortstuwingssysteem (een primeur voor Heesen) dat zorgt voor schonere vaart en versterkte isolatie om het zelfs in noordelijke gebieden behaaglijk te houden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Heesen Yachts (@heesenyachts)

De eigenaar werkte nauw samen met Luca Dini Design and Architecture en het interne engineeringteam van Heesen om een indeling te creëren die geschikt is voor lange periodes op zee. De leefruimtes beschikken over werkruimtes voor hem en haar en schuifpanelen die privacy bieden wanneer dat nodig is. Het decor straalt “rustige luxe” uit, met subtiele witte, greige en taupe meubels in contrast met rijk houten vloeren. Er zijn ook accenten van diepblauw en groen, waarbij de kleurenpaletten verwijzen naar de hooggelegen delen van de wereld waar Cinderella Noel IV zal varen.

Bovendien tonen leren panelen gemaakt door Foglizzo Atelier antieke zeekaarten van favoriete vaargebieden van de eigenaren, terwijl de zachte golven in het houtwerk wijzen op de connectie van het jacht met de natuur. Als kers op de taart is het interieur gevuld met elegante meubelstukken van onder andere Cassina, Paola Lenti en Toso.

Unieke kenmerken die indruk maken

Het paradepaardje van Cinderella Noel IV is zonder twijfel het glazen bodem zwembad op het dek. Dit unieke kenmerk biedt gasten een adembenemend uitzicht op de oceaan eronder, terwijl ze ontspannen en genieten van het verfrissende water. Het zwembad is ook voorzien van een ingebouwd jacuzzi-gedeelte waarin gasten kunnen bubbelen en tot rust kunnen komen.

Daarnaast beschikt Cinderella Noel IV over een buitenhaard op het achterdek, waardoor de eigenaar en zijn gasten ’s avonds gezellig buiten kunnen zitten en genieten van de warmte en sfeer van een open vuur. Het achterdek biedt ook voldoende ruimte voor loungen, dineren en entertainment, waardoor het de perfecte plek is om te socializen of te ontspannen tijdens het varen.

Een onvergetelijke ervaring op zee

Met haar indrukwekkende specificaties en luxueuze voorzieningen staat Cinderella Noel IV garant voor een onvergetelijke ervaring op zee. Of het nu gaat om ontspannen in het glazen bodem zwembad, genieten van het prachtige interieurontwerp of cruisen naar exotische bestemmingen, dit nieuwe Heesen-jacht biedt alles wat de eigenaar zich maar kan wensen.

Kortom, Heesen’s nieuwste 49 meter lange superjacht Cinderella Noel IV is meer dan alleen maar een jacht – het is een meesterwerk op maat gemaakt voor haar eigenaar. Met haar slimme ontwerp, aangepaste functies en luxe voorzieningen heeft dit jacht alles wat nodig is om te imponeren en te inspireren.