Een recente video vanuit Pattaya, Thailand die viral ging op Facebook toonde een man die rustig rondreed in zijn Bentley-cabriolet, terwijl hij een jonge leeuw op zijn schoot had. De leeuw droeg een groene halsband en leek te genieten van de autorit. Het is niet bekend wat de beweegredenen waren van de man om dit te doen, maar het heeft zeker veel mensen verbaasd en verontwaardigd.

Bizarre beelden uit Pattaya

De eigenaar van de jonge leeuw uit de Bentley is geïdentificeerd als een Thaise vrouw die wettelijk geregistreerd staat als eigenaar van het dier in de provincie Ratchaburi. Ze had echter geen toestemming gekregen om de leeuw naar Pattaya te verplaatsen. Als ze schuldig wordt bevonden aan het overtreden van deze regels, kan ze gevangenisstraf en boetes krijgen. Het is belangrijk dat mensen zich bewust worden van de wetten en regels omtrent het bezitten van exotische dieren om dit soort situaties te voorkomen.

Regelgeving voor dieren in het wild en politieonderzoek

In Thailand is het legaal voor individuen om leeuwen te houden, maar er zijn strikte richtlijnen en beperkingen. De dieren moeten worden gehouden op specifieke locaties en mogen niet naar openbare plaatsen worden gebracht. Het feit dat deze leeuw in een auto werd vervoerd en zelfs op de schoot van de bestuurder zat, is dan ook in strijd met de wet.

De politie heeft aangekondigd een onderzoek te starten naar dit incident en is momenteel op zoek naar de Sri Lankaanse bestuurder van de auto, vermoedelijk een vriend van de Thaise vrouw. Het is belangrijk dat er consequenties volgen voor dit soort overtredingen om ervoor te zorgen dat mensen zich bewust worden van de risico’s en gevolgen.

Stijgende trend van leeuwenbezit in Thailand

Het incident in Pattaya werpt ook licht op een alarmerende trend in Thailand: de stijgende populariteit van het bezitten van exotische dieren zoals leeuwen. Hoewel sommige mensen deze dieren misschien als statussymbolen beschouwen, brengt het houden van wilde dieren grote risico’s met zich mee. Deze dieren hebben speciale verzorging nodig en kunnen gevaarlijk zijn voor zowel hun eigenaren als het publiek.

Het is belangrijk dat overheidsinstanties strenger toezicht houden op het bezit van exotische dieren en ervoor zorgen dat mensen die niet aan de vereisten voldoen geen vergunning krijgen om deze dieren te houden. Daarnaast moet er meer educatie plaatsvinden over de juiste verzorging en ethiek rondom het houden van wilde dieren.