Voor een prijs van ruim € 4 miljoen en een vliegticket naar Dubai kunt u een gloednieuwe hypercar ophalen bij F1rst Motors. Dit gigantische prijskaartje geeft u een Mercedes-Benz AMG One die in een tijd van slechts 2,9 seconden een snelheid van 100 km/u kan behalen. Van dit voertuig zijn er slechts 275 gefabriceerd.

Een topsnelheid van 350 km/u

Aan deze Mercedes-Benz AMG One hangt niet voor niets zo een gigantisch prijskaartje. De auto heeft zowel een unieke futuristische uitstraling als een fantastische aandrijflijn. Deze twee elementen zorgen voor een ongeëvenaarde rijervaring en brengt de spanning van Formule 1-racen de straat op. De auto beschikt over actieve aero-elementen voor optimale prestaties. Het aerodynamicasysteem van de Mercedes-Benz AMG One past de voor- en achtervleugels van de auto in realtime aan. Dit zorgt voor een geoptimaliseerde neerwaartse kracht en vermindert de luchtweerstand.

Mercedes AMG One

De Mercedes-Benz AMG One heeft een E Performance hybride aandrijving en geavanceerde autosport technologie. Het hart van de auto wordt gevormd door een 1,6 liter V6-turbomotor die gecombineerd is met vier elektromotoren. Het resultaat van deze combinatie zorgt voor een paardenkracht van maar liefst 1.063. Met deze aandrijflijn kunt u een topsnelheid bereiken van ruim 350 km/u. De monocoque van de Mercedes-Benz AMG One is gemaakt van carbon. Het carbon zorgt voor een ongelofelijke stijve structuur en houdt de auto licht. Deze monocoque garandeert uitzonderlijke handling en fantastische bocht prestaties.

Slechts 275 exemplaren van de Mercedes AMG One geproduceerd

Het systeem van de sportwagen maakt gebruik van adaptieve dempers. Deze dempers passen de suspensie van de auto aan op basis van de rij omstandigheden. De Mercedes biedt daarnaast zes verschillende rijprogramma’s aan. Deze rijprogramma’s variëren van compleet elektrisch voor in stedelijke gebieden tot aan een racemodus voor op het circuit. Het interieur is ontworpen om het gevoel op te roepen van een Formule 1-auto. De cockpit van de auto is minimalistisch en functioneel ontworpen. U beschikt als bestuurder over alle bedieningselementen binnen handbereik. De stoelen van de Mercedes zijn zo ontworpen dat ze een pittige rijstijl kunnen ondersteunen.

Helaas zijn er slechts 275 exemplaren geproduceerd. Alle 275 auto’s waren al verkocht voordat ze de band af waren gerold. De vraag naar de auto is dan ook veel groter dan het aanbod, waardoor de Mercedes AMG One een van de meest exclusieve hypercars ter wereld is. Dit zorgt er dan ook voor dat u een bedrag moet neerleggen van maar liefst 20 miljoen United Emirates Dirham, omgerekend ruim € 4 miljoen. Al met al is de bolide een technisch wonder en het toppunt van autoprestaties. Met de geavanceerde technologie, uitzonderlijke prestaties en beperkte beschikbaarheid is deze wagen een waar pronkstuk voorin uw collectie.