De Bugatti Mistral, met zijn krachtige 1.600 pk sterke W16-motor, is nog niet eens afgeleverd, maar toch al uitverkocht. Een Zwitserse dealer heeft namelijk besloten om de Mistral, die in feite een Chiron zonder dak is, nu al te koop aan te bieden voordat deze überhaupt geproduceerd is. Dit nieuws heeft voor behoorlijk wat opschudding gezorgd in de autowereld.

Prijzen van de Bugatti

Deze Zwitserse dealer heeft de Bugatti Mistral te koop aangeboden op een bekende Duitse autoverkoopwebsite voor maar liefst € 8.539.900. Daarnaast wordt dezelfde auto ook op zijn eigen website aangeboden voor het bedrag van 8,6 miljoen Zwitserse frank. Het is belangrijk om op te merken dat deze prijs aanzienlijk hoger ligt dan de nieuwprijs van de Mistral zelf, die geschat wordt rond de 5 miljoen euro.

Bugatti Mistral

Bron: Bugatti

Ongebruikelijke kenmerken van Bugatti Mistral

Hoewel het prijskaartje al behoorlijk hoog is, lijkt het onwaarschijnlijk dat deze specifieke Bugatti Mistral voor maar liefst 3 miljoen euro aan extra opties bevat zoals beweerd wordt door de dealer. Dit roept vragen op over waarom er zo’n groot prijsverschil is tussen wat normaal gesproken zou worden verwacht en wat er daadwerkelijk geboden wordt.

Bugatti Mistral

Bron: Bugatti

Een ander interessant aspect van deze aanbieding is de bewering van de dealer dat de Mistral al een indrukwekkende 100 kilometer op de teller heeft staan. Dit roept vragen op over hoe deze auto zo snel zoveel kilometers heeft kunnen maken, aangezien hij nog niet eens officieel afgeleverd is. Het zou kunnen betekenen dat dit specifieke voertuig al gebruikt is of mogelijk als demo-auto diende.

De beslissing van een Zwitserse autodealer om de Bugatti Mistral nu al te koop aan te bieden voordat deze überhaupt geproduceerd is, heeft voor veel opschudding gezorgd. Met prijzen die aanzienlijk hoger liggen dan de nieuwprijs en ongebruikelijke kenmerken zoals vermeende extra opties en een aanzienlijk aantal kilometers op de teller, rijzen er serieuze vragen over de betrouwbaarheid en integriteit van deze aanbieding.