In de wereld van verzamelaars zijn er enkelen die hun passies naar een geheel nieuw niveau tillen. Een recent opgedoken verhaal uit Toronto, Canada, vertelt over een man die niet alleen droomde, maar die dromen omzette in een buitengewone werkelijkheid. Zijn naam blijft vooralsnog verborgen, maar zijn nalatenschap aan auto’s en zeldzame sneakers spreekt boekdelen. De ‘Dare to Dream Collection’ heeft de autowereld op zijn kop gezet en doet elke autoliefhebber watertanden, terwijl de zeldzame sneakersneaker gemeenschap vol verwachting uitkijkt naar deze veiling van ongekende proporties. De autocollectie bestaat namelijk uit meer dan 100 auto’s en ook nog eens 99 paar zeldzame sneakers. De collectie moet een astronomisch hoog bedrag gaan opleveren op de veiling.

Collectie bevat onder meer de ‘Big Five’ van Ferrari en de ‘Holy Trinity’

De ‘Dare to Dream Collection’, is een verzameling die de verbeelding tart. De collectie staat in het hart van Toronto, een schat van meer dan 100 auto’s, elk met een verhaal en een erfenis om te koesteren. Deze droom op wielen bestrijkt een breed spectrum, met de opvallende aanwezigheid van de ‘Big Five’ van Ferrari en de ‘Holy Trinity’, een line-up die de harten van autoliefhebbers sneller doet kloppen. Van zeldzame raceauto’s tot hypercars, deze collectie heeft het allemaal. Maar wat deze verzameling nog meer uniek maakt, is de toevoeging van 99 zeldzame sneakers, elk met hun eigen verhaal en zeldzaamheid. Het is een ultieme viering van, voor vele, mannelijke passies, samengebracht onder één dak.

Ferrari LaFerrari Veiling autocollectie

Bron: RM Sotheby’s

Binnenkort zal de ‘Dare to Dream Collection’ de wereld veroveren via ’s werelds meest gerenommeerde veilinghuis: RM Sotheby’s. RM Sotheby’s is een internationaal gerenommeerd veilinghuis dat gespecialiseerd is in de verkoop van luxe en zeldzame auto’s, evenals andere waardevolle verzamelobjecten zoals kunst en sieraden. Met veilingen op prominente locaties en een reputatie voor het aanbieden van enkele van de exclusiefste voertuigen ter wereld, is RM Sotheby’s een autoriteit in de wereld van luxe verzamelobjecten. De ‘Dare to Dream Collection’ sluit dus volledig aan op de waardes van het veilinghuis. Deze veiling markeert niet alleen het einde van een tijdperk voor de mysterieuze Canadese verzamelaar, maar ook het begin van nieuwe avonturen voor de gelukkige nieuwe eigenaren van deze bijzondere stukken. Het is een kans voor verzamelaars over de hele wereld om deel uit te maken van deze opwindende gebeurtenis en een tastbaar stukje geschiedenis te bemachtigen.

Autocollectie moet € 50 miljoen gaan opleveren

Het verhaal achter deze indrukwekkende autocollectie is er een van dromen en verwezenlijking. Van een echte NASCAR tot een Ferrari LaFerrari en een schat aan zeldzame oldtimers, de ‘Dare to Dream Collection’ belichaamt de verlangens en aspiraties van een gepassioneerde verzamelaar. Hoewel de precieze redenen voor de verkoop van deze bolides nog niet bekend is, kan het hoge prijskaartje van brandstof en onderhoud van deze exotische auto’s een rol spelen. Desalniettemin blijft het een viering van alles wat autoliefhebbers drijft, de liefde voor unieke, zeldzame en krachtige machines.

De aanstaande veiling van de ‘Dare to Dream Collection’ autocollectie zal samenvallen met de Canadese Grand Prix van 30 mei 2024, en belooft een spektakel te worden voor autoliefhebbers en sneakerfanaten over de hele wereld. De verwachte hoogtepunten van de veiling zijn de iconische Ferrari LaFerrari en Ferrari F50, waarvan wordt verwacht dat ze elk miljoenen euro’s zullen opbrengen. Er wordt verwacht dat deze paradepaartjes beide tussen de € 2,5 miljoen en  € 4 miljoen zullen opleveren. In totaal moeten de auto’s een astronomisch hoog bedrag gaan opleveren van maar liefst € 50 miljoen.