Een gewoon dagje begon voor Richard Nuttall en zijn vrouw met een schijnbaar bescheiden winst van £ 2,60, ongeveer € 3, bij EuroMillions. Het stel grapte nog over wat ze met hun ‘enorme’ winst gingen doen. Het bedrag was eerder een grappige anekdote, dan een levensveranderende gebeurtenis. Echter, wat begon als een ogenschijnlijk kleine overwinning, veranderde al snel in ongeloof en pure blijdschap toen het Britse paar ontdekte dat ze in werkelijkheid meer dan £ 61 miljoen hadden gewonnen. Omgerekend was hun overwinning maar liefst ruim € 71 miljoen waard. Het stel gooide na dit ongelooflijke nieuws hun hele leven om en besloten van de luxe en rust te gaan genieten.

Winnaar koopt BMW X5 ter waarde van £ 128.000

Het verhaal begon toen Richard Nuttall op vakantie was op de Canarische Eilanden en het bericht ontving over zijn ‘winst’. Hij ontving een bericht van EuroMillions waarin stond dat hij £ 2,60 had gewonnen, in de trekking van afgelopen week. In eerste instantie werd het bedrag lichtzinnig afgedaan, met zijn vrouw die schertsend opmerkte: ‘Daar kunnen we een speklap van kopen.’ Maar toen ze een dag later opnieuw een bericht ontvingen van de loterij om hun account te controleren, begon het besef van de werkelijke omvang van hun fortuin langzaam door te dringen.

In eerste instantie dachten ze dat het misschien een oplichterij was, het echtpaar twijfelde op de mail wel echt zou zijn. Ze besloten de e-mail voor te leggen aan hun dochter. De dochter controleerde of de e-mail legitiem was, ook zij dacht dat het een officiële mail was. Na deze bevestigingen kende de vreugde geen grenzen meer. Richard besloot onmiddellijk een grote aankoop te doen. Hij kocht een nieuwe BMW X5  ter waarde van £ 128.000. Achter deze auto zat echter ook een praktische reden, in deze auto kon hij zijn golfclubs vervoeren. Het bleef echter niet alleen bij een aankoop, het stel nam samen het besluit om hun banen vaarwel te zeggen en te genieten van hun plotselinge rijkdom.

Complete EuroMillions-jackpot had een waarde van maar liefst £ 123 miljoen

Gelukkig draait het niet compleet om eigenbelang voor het gelukkige stel. Ze hebben ook nobele plannen om een liefdadigheidsinstelling te steunen die heel dicht bij hun hart ligt. De instelling, genaamd BK’s Heroes, werd opgericht ter nagedachtenis aan hun neef Ben King. Hij overleed op jonge leeftijd aan een zeldzame nierziekte genaamd tubulo-interstitiële nefritis en uveïtis. Deze ziekte komt voornamelijk voor bij jongvolwassenen. Het paar heeft aangegeven een aanzienlijk deel van hun winst te willen doneren aan deze instelling. Deze instelling zamelt niet alleen geld innvoor de afdeling waar Ben werd verzorgd, maar ook voor verdere onderzoek naar deze ziekte.

Deze opmerkelijke overwinning komt te midden van een EuroMillions-jackpot van maar liefst £ 123 miljoen. Het andere winnende lot van deze EuroMillions-jackpot werd in Spanje werd verkocht. Hopelijk heeft de andere winnaar net zo een goud hart als dit stel en gebruikt ook die winnaar niet alles voor eigen gewin. Voor Richard Nuttall en zijn vrouw vertegenwoordigt hun onverwachte fortuin niet alleen een nieuw hoofdstuk in hun eigen leve. Door deze overwinning heeft het stel ook een kans om het leven van anderen te verbeteren door hun vrijgevigheid en steun aan goede doelen.