Autofabrikant Bugatti staat al jaren bekend om het produceren van enkele ’s werelds meest gewilde hypercars. De Franse autofabrikant kan als geen ander prachtige racemonsters, zoals ook de Bugatti Chiron Super Sport “Elephant Blanc”, maken, maar hun Sur Mesure-programma is van een ander niveau. De auto’s die worden gecreëerd binnen dit programma zijn door het ambachtelijk vakmanschap van Bugatti naar een geheel nieuw niveau getild. Iedere auto is een unieke, samengestelde en op maat gemaakte creatie. Achter iedere Bugatti uit dit programma zit een prachtig verhaal, dit kan over de persoonlijkheid van de eigenaar, de geschiedenis van Bugatti of over inspirerende en adembenemende bezienswaardigheden van over de hele wereld gaan.

Eerbetoon aan kunstenaar Rembrandt Bugatti

Automobiles Ettore Bugatti was een Duitse en vervolgens Franse fabrikant van hoogwaardige auto’s. Het bedrijf werd in 1909 opgericht door de Italiaanse Ettore Bugatti, in de toenmalige Duitse stad Molsheim. De auto’s van Bugatti staan bekend om hun designschoonheid, extreme snelheid en talrijke raceoverwinningen. In het Ser Mesure-programma biedt Bugatti hun klanten een mogelijkheid om veel verder te gaan dan het gebruikelijke aanpassingsprogramma. Ze bieden de klant de mogelijkheid om de auto te verbinden met hun werk, hobby’s, talenten, interesses of met de spannende verhalen van het merk. Wanneer u samen met Bugatti gaat ontwerpen in dit programma zijn de keuzes vrijwel onbeperkt. Hand in hand met de ontwerpers en ingenieurs van Bugatti gaat u elke stap van de auto af. Door middel van zo gedetailleerd mogelijk 3D-ontwerpen, adviezen, reviews en testen wil Bugatti u visie tot leven brengen.

Bugatti Chiron Elephant Blanc

Bron: duPont REGISTRY

TOYZ autoart’s oprichter, Avo Aboulian, werd eind vorig jaar de trotse eigenaar van een zeer gespecialiseerde Bugatti Chiron Super Sport. De auto uit het Ser Mesure-programma was ontworpen door het deskundige team van ‘Grand Touring Automobiles’. Toen Aboulian de auto ontving in Canada was de auto afgewerkt in de kleur ‘Glacier White’. De buitenkant van de auto was geaccentueerd met zwarte en Franse Racing Blue-accenten. De details zorgen ervoor dat de extreme kromming en aerodynamica van de Bugatti goed te zien zijn. De auto is een eerbetoon aan het historische olifantensculptuur van een familielid van de Bugatti-familie, de kunstenaar Rembrandt Bugatti. Daarnaast zijn er in de hoofdkussens van de auto olifanten verwerkt in de kleur ‘White Elephant’, hier komt de naam van de auto vandaan, ‘Elephant Blanc’. De Franse vlag en het Bugatti-logo zijn verwerkt in de spoiler van de Chiron dit is een knipoog naar Bugatti’s Franse erfgoed.

Bugatti Chiron Super Sport “Elephant Blanc” te koop voor $ 4.899.000

De levendige blauwe remklauwen en motorkap diende als inspiratie voor het interieur van de Chiron Super Sport. Het interieur van de auto is uitgevoerd in de kleur ‘France Racing Blue’. De carbonfiber elementen zorgen ervoor dat de auto de look en feel krijgt van een lichtgewicht. In de hypercar kunt u ultiem genieten door combinatie van ultramoderne apparatuur en comfort en gemak. Het hart van de Bugatti Chiron Super Sport wordt gevormd door een enorme 8,0 liter W16-motor, uitgerust met vier turbocompressoren. Deze gerenommeerde aandrijflijn genereert een verbazingwekkende 1600 pk, waardoor de Chiron Super Sport in slechts 2,4 seconden van 0 naar 100 km/u accelereert.

Bugatti Chiron Elephant Blanc

Bron: duPont REGISTRY

De Bugatti Chiron bereikt duizelingwekkende topsnelheden van meer dan 480 km/uur. De zeventraps transmissie met dubbele koppeling vertaalt het brute vermogen van de motor in een soepele, maar opwindende rijervaring voor u. De auto beschikt over zowel een prachtig innerlijk als uiterlijk. De auto die in opdracht van oprichter van TOYZ autoart is gemaakt staat te koop. De op maat gemaakte Bugatti Chiron Super Sport “Elephant Blanc” staat te koop voor een bizar bedrag van $ 4.899.000. U kunt de eigenaar van deze parel worden voor omgerekend ruim € 4.500.000.