De meeste miljardairs beginnen al op een vroege leeftijd met rijk worden. De meeste rijke mensen startte op jonge leeftijd een bedrijf waarin ze goed waren, ze maakte van hun hobby hun werk. Een goed voorbeeld hiervan is Steve Jobs en Apple. Steve Jobs startte in zijn garage met het maken van computers. Wat zo klein is begonnen is uiteindelijk uitgegroeid tot een van de grootste bedrijven ter wereld, Apple. Helaas is het rijk worden op jonge leeftijd niet weggelegd voor iedereen, maar wees niet getreurd, het kan u altijd nog gebeuren. Er zijn genoeg voorbeelden van mensen die op latere leeftijd pas rijkdom wisten te vinden. Deze vijf bekende miljardairs verwierven hun rijkdom pas na hun 40e.

Schetsen tijdens hoorcolleges leidt tot een van de grootste modehuizen ter wereld

De persoon die het jongst rijkdom wist te vinden in dit rijtje is Henry Ford. Hij is de oprichter van Ford Motor Company. Henry heeft zelf niet de auto uitgevonden. Wel wist hij van de auto een massaproduct te maken. Hierdoor konden auto’s in groten getale van de band rollen en werden deze beschikbaar voor het grote publiek. Henry Ford kon zich pas rijk noemen op een leeftijd van 40 jaar oud door de ontwikkeling die hij teweeg had gebracht.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bashar J Katou (@basharjkatou)

De tweede persoon in dit rijtje is de Franse modeontwerper Christian Dior. Als student, Politieke Wetenschappen aan de prestigieuze Sciences Po, schetste hij veel kleding in zijn vrije tijd. Deze schetsen waren zo goed dat hij ze kon verkopen aan couturehuizen. Uiteindelijk kon hij door aan de slag als modeontwerper bij Robert Piguet en later Lucien Lelong. Uiteindelijk opende Cristian Dior pas op 41-jarige leeftijd zijn modehuis, Dior. Daarmee werd hij miljardair.

De derde naam op de lijst is schoenontwerper Adi Dassler. Adi was opgeleid als schoenmaker, hij maakte sportschoenen in de keuken van zijn moeder na de Eerste Wereldoorlog. Samen met zijn vader en broer zette hij zijn eigen bedrijf op. De fabriek, de Gebrüder Dassler Schuhfabrik, kreeg de kans om schoenen te leveren aan Duitse atleten voor de Olympische Spelen in Amsterdam. Toen de Tweede Wereldoorlog begon, werd de broer van Adi opgeroepen voor het leger. Adi Dassler hield het bedrijf in zijn eentje draaiend. Na een ruzie besloot Adi Dassler alleen verder te gaan. Op 48-jarige leeftijd werd hij pas de eigenaar van Adidas en verdiende hij veel geld.

Rijkste man Amerika startte zijn imperium pas op 44-jarige leeftijd

De vierde naam in dit rijtje is die van Sam Walton. Samuel Moore Walton was een Amerikaanse zakenmagnaat. Hij staat voornamelijk bekend om de oprichting van de Amerikaanse retailers Walmart en Sam’s Club. Walmart groeide uit tot ’s werelds grootste bedrijf op het gebied van omzet. De winkelketen is daarnaast ook de grootste particuliere werkgever ter wereld. Een tijdlang was Walton de rijkste persoon in de Verenigde Staten. Samuel opende de Walmart in 1962 op een leeftijd van 44.

De hekkensluiter van het lijstje van miljardairs na hun 40e is Chaelo Yoovidhya. Hij was een Thaise zakenman en investeerder. Hij was de grondlegger van ‘Krating Daeng’ en medeoprichter van het merk Red Bull. Krating Daeng is de Aziatische voorganger van Red Bull. In 1976 ontwikkelde hij de energie stimulerende drank. Toen een Oostenrijkse verkoper voor een Duits bedrijf, ontdekte dat de drank zijn jetlag genas. In 1987 lanceerden de twee een exportversie van het drankje met de titel Red Bull, waarvoor Chaleo de originele formule aanpaste op de westerse smaak. Chaelo Yoovidhya ging dit gehele avontuur aan op een leeftijd van 53 jaar.

Alle vijf de voorbeelden, hierboven genoemd, zijn op een leeftijd van 40 jaar of ouder pas rijk geworden. Dit is het levende bewijs dat het nooit te laat is voor u. Als u dus beschikt over uitzonderlijk talent of een goed idee heeft voor een product of onderneming, grijp uw kans nu het nog kan. Misschien staat u over een aantal jaren met uw naam wel in een artikel bij Pure Luxe.