Wilt u op uw 65ste miljonair zijn? Het is mogelijk, maar het vereist consistent en verstandig sparen gedurende uw hele leven. In dit artikel bespreken we hoeveel u moet sparen op verschillende leeftijden en waarom beleggen naast sparen essentieel is.

Zoveel moet u per maand sparen om miljonair te worden

Als u op 20-jarige leeftijd begint met sparen, hoeft u slechts 38 euro per dag opzij te zetten om de status van miljonair te bereiken tegen de tijd dat u met pensioen gaat. Dit houdt echter rekening met een rendement van 2%. Het lijkt misschien een behoorlijk bedrag, maar door vroeg te beginnen profiteert u van het effect van samengestelde interest.

Daarentegen, als u pas op 55-jarige leeftijd begint met sparen, moet u elke dag maar liefst € 250 apart zetten om dezelfde mijlpaal te bereiken. Dit benadrukt het belang van vroeg beginnen met sparen.

Per maand sparen

Om als 20-jarige miljonair te worden bij een rendement van 2%, zou u meer dan € 1.100 per maand moeten sparen. Voor de meeste mensen lijkt dit misschien onhaalbaar, vooral als ze net zijn begonnen in hun carrière en hogere uitgaven hebben zoals huur of studieleningen.

Voor een 55-jarige is de maandelijkse besparing om miljonair te worden nog uitdagender. In dit geval zou u ruim € 7.500 per maand moeten sparen. Het is duidelijk dat hoe eerder u begint met sparen, hoe minder drastisch u moet bezuinigen om uw doel te bereiken.

Sparen is niet genoeg

Het is belangrijk op te merken dat met de huidige spaarrente van nul procent het onrealistisch is om alleen door te sparen miljonair te worden. Om echt uw vermogen te laten groeien, moet u beleggen naast sparen.

Beleggen biedt de mogelijkheid om een hoger rendement te behalen dan alleen sparen, maar het brengt ook risico’s met zich mee. Daarom is het cruciaal om alleen geld te beleggen dat niet nodig is voor essentiële uitgaven en om bewust te zijn van de risico’s die gepaard gaan met verschillende beleggingsinstrumenten.

Door slim en verstandig te sparen en daarnaast verantwoordelijk te beleggen, vergroot u aanzienlijk de kans om miljonair te worden tegen de tijd dat u met pensioen gaat. Begin vandaag nog en neem controle over uw financiële toekomst!