Welkom bij ’t Klooster, een betoverende woonboerderij in het Utrechtse dorp Amerongen. Dit historische juweel, oorspronkelijk gebouwd rond 1700, belichaamt de perfecte harmonie tussen verleden en heden. Met haar karakteristieke charme, moderne voorzieningen en eindeloze mogelijkheden, biedt ’t Klooster een unieke levensstijl te midden van de rust en schoonheid van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Op het eerste oog lijkt deze woonboerderij erg gedateerd en al helemaal voor de verkoopprijs die gevraagd wordt. Als u echter binnen stapt ontdekt u het tegendeel, de tijdloze elegantie van dit bijzondere pand.

Woonboerderij in Amerongen moet € 2.250.000 opleveren op Funda

’t Klooster staat op Funda te koop midden in een idyllisch dorpje verscholen in het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Dit is Amerongen, een plaats doordrenkt van historie en omgeven door weelderige natuur. ’t Klooster is een prachtig voorbeeld van traditionele architectuur en hedendaags comfort. Dit rijksmonument, oorspronkelijk gebouwd rond 1700 als boerderij, is liefdevol gerestaureerd en omgetoverd tot een veelzijdige woonschat. Met een perceel van bijna 1100 m² en een woonoppervlak van maar liefst 550 m², biedt ’t Klooster een scala aan mogelijkheden voor de moderne levensstijl. Deze karakteristieke woonboerderij, doordrenkt van historie, ademt een tijdloze pracht die u meteen zal betoveren.

Woonboerderij

Bron: Funda

Bij binnenkomst wordt u omarmd door de warme sfeer van ’t Klooster. De authentieke indeling is behouden gebleven, maar de ruimtes zijn voorzien van moderne voorzieningen en een vleugje ‘bohemian’ stijl. De woning ademt karakter en nodigt uit tot ontdekking. Elk hoekje van ’t Klooster vertelt een verhaal en de zorgvuldige restauratie heeft ervoor gezorgd dat deze verhalen bewaard zijn gebleven voor toekomstige generaties. De woning beschikt over drie provisiekelders, zeven kamers en twee badkamers op de begane grond. Daarnaast beschikt de woning over een ruime overdekte veranda. Op de eerste verdieping vindt u nog eens zeven kamers, een badkamer en een dakterras. Op de tweede verdieping vindt u een slaapkamer en een zolderberging. Elk van deze ruimtes straalt een unieke charme uit en biedt tegelijkertijd de functionaliteit die nodig is voor een comfortabel gezinsleven.

De charme van het verleden en het comfort van het heden

De woning beschikt ook nog eens over een prachtige tuin. De tuin van ’t Klooster beschikt over veel privacy, een moestuin en een speelgazon. De tuin van de woonboerderij biedt een oase van rust te midden van de levendige omgeving van Amerongen. Hier kunt u genieten van het buitenleven, terwijl u omringd wordt door de natuurlijke schoonheid van het Nederlandse landschap. De tuin van ’t Klooster is een waar paradijs voor natuurliefhebbers en biedt de perfecte setting voor ontspanning en recreatie.

woonboerderij

Bron: Funda

De veelzijdigheid van ’t Klooster is ongeëvenaard. Of u nu op zoek bent naar een ruim gezinshuis, een kantoor aan huis, een B&B, of een combinatie van deze mogelijkheden, hier kan het allemaal. De huidige eigenaar heeft zelfs twee woningen verhuurd, waardoor een aantrekkelijke huurstroom mogelijk is. De mogelijkheden zijn eindeloos en ’t Klooster biedt u de vrijheid om uw dromen waar te maken, hoe groot of ambitieus ze ook mogen zijn. De geschiedenis van ’t Klooster is voelbaar in elk detail, maar dankzij een grondige renovatie tussen 2006 en 2009 biedt het ook alle moderne gemakken die u mag verwachten. Van vloerverwarming tot een nieuwe elektrische installatie, hier is aan alles gedacht. De woonboerderij in Amerongen is met zorg en aandacht gerestaureerd, met behoud van de originele kenmerken die ’t Klooster zo bijzonder maken. Hier kunt u genieten van het beste van beide werelden: de charme van het verleden en het comfort van het heden.

De prachtige woonboerderij staat te koop voor een vraagprijs van € 2.250.000. U kunt de volledige advertentie voor meer informatie en foto’s vinden op Funda.