Met zijn opvallende ontwerp en unieke architectuur is deze kubusvilla in Delft een echt meesterwerk. Het is een tijdloze classic, internationaal bekroond voor zijn innovatieve benadering van architectuur. Jan Pesman, de architect achter dit baanbrekende ontwerp, is medeoprichter van Cepezed architecten. Dit is een toonaangevend bureau dat al decennia lang voorop loopt in de bouwsector. Met zijn roestvrijstalen en glazen gevel, die als een spiegel fungeert en het weer weerspiegelt, past deze woning perfect in zijn omgeving. Het is een treffend voorbeeld van Dutch Design op zijn best, de woning heeft vele prijzen en nominaties ontvangen. Met een geschatte waarde van € 1,5 miljoen belooft deze woning niet alleen een unieke woonervaring, maar ook een investering van onschatbare waarde te zijn.

Bijzondere kubusvilla in Delft moet meer dan een miljoen opbrengen

De te koop staande kubusvilla in Delft is een voorbeeld van internationaal bekroonde architectuur die de cool-factor van de legendarische DMC DeLorean weerspiegelt. Het ontwerp, vervaardigd uit roestvrij staal en glas, straalt een tijdloze elegantie uit en past zich aan aan de omgeving, net als een spiegel die de stemming van het weer reflecteert. Dit iconische huis, ontworpen door Jan Pesman van Cepezed architecten, staat bekend om zijn modulaire woningbouwsystemen en lichtgewicht isolerende sandwichpanelen, kenmerkend voor het Dutch Design. Met zijn oorsprong in 1989 draagt de woning de naam ‘Twee zonder een kap’ en is het een schitterend voorbeeld van innovatief en tijdloos design, te midden van de Aziëbuurt en grenzend aan het recreatiegebied Midden-Delfland.

Kubusvilla Delft

Bron: Redres

De kubuswoning in Delft was circulair avant la lettre, lang voordat de term algemeen bekend werd. Gebouwd met duurzame materialen en uitstekende isolatie, kan dit huis volledig gedemonteerd en op een andere locatie weer opgebouwd worden, waarbij alleen de contouren van het grondoppervlak achterblijven. De buitenste schil bestaat uit roestvrij staal gemonteerd op isolerende sandwichpanelen, met grote glaspartijen die zorgen voor een overvloed aan natuurlijk licht en een prachtig uitzicht op het zuiden, allemaal met behoud van privacy. Een karakteristiek kenmerk zijn de vier meter hoge en twee meter brede schuifpuien die zich op de zuidelijke hoeken van de woningen bevinden en zonder tussenstijl op elkaar aansluiten. Dit zorgt niet alleen voor een overvloed aan natuurlijk licht, maar ook voor een naadloze overgang tussen binnen en buiten.

Uitgestrekt uitzicht over tientallen kilometers

Binnen zijn alle verdiepingen verbonden door vides en mezzaninevloeren, waardoor een gevoel van ruimtelijkheid en verbondenheid ontstaat. Op de begane grond zijn de woon-, kook-, werk- en eetruimtes georganiseerd, allemaal rondom een diagonaal geplaatst serviceblok dat door alle drie de bouwlagen loopt. Deze slimme indeling maximaliseert het volume van het gebouw en zorgt voor lange zichtlijnen, waardoor de ruimtes groter lijken dan ze werkelijk zijn. De keuken is hyper functioneel en biedt alle ruimte voor moderne gemakken zoals een Rancilio voor een perfecte espresso om de dag goed te beginnen. Met zijn innovatieve ontwerp en doordachte indeling is de kubusvilla niet alleen een architectonisch hoogstandje, maar ook een voorbeeld van efficiënt en comfortabel wonen.

Kubusvilla Delft

Bron: Redres

De eerste verdieping van de kubusvilla biedt een ongekende ruimtelijkheid dankzij de diverse vides in de verdiepingsvloeren. De grotendeels glazen gevels en binnenwanden, in combinatie met het uitgestrekte uitzicht over tientallen kilometers, dragen bij aan een gevoel van openheid en verbondenheid met de omgeving. Op deze verdieping bevinden zich de ouderslaapkamer en werkkamer, die met elkaar verbonden zijn door twee luxe badkamers. Eén badkamer is voorzien van een ligbad en toilet, terwijl de andere beschikt over dubbele wastafels en een inloopdouche. Deze badkamers zijn geheel uitgevoerd in glas en staal, waardoor een moderne en stijlvolle sfeer ontstaat. De tweede verdieping omvat twee slaapvertrekken, elk voorzien van een eigen badkamer met inloopdouche.

Architectonische excellentie met een lijst prijzen en nominaties

Buiten biedt de kubuswoning een zonneterras aan de achterzijde, waar de tuin volledig op het zuiden is gericht en uitkijkt over het groene landschap van Midden-Delfland. Aan de voorzijde bevindt zich een fietsenschuur met damwandplaten, die tevens dienstdoet als entree. Daarnaast zijn er twee parkeerplaatsen op eigen terrein beschikbaar, waardoor comfort en gemak hand in hand gaan bij deze unieke woning. Dankzij de modulaire opzet van de woning kan het programma flexibel worden ingevuld naar eigen wens. Met een totaal woonoppervlak van ongeveer 193 m² en gelegen op een perceel van circa 300 m², biedt de kubusvilla voldoende ruimte en mogelijkheden voor comfortabel en eigentijds wonen.

Kubusvilla Delft

Bron: Redres

De kubuswoning heeft een indrukwekkende lijst van prijzen en nominaties ontvangen, waardoor het wereldwijd erkenning heeft gekregen voor zijn architectonische excellentie. Onder deze erkenningen bevinden zich de Prix Rhénan d’Architecture in 2000, waarbij een speciale vermelding werd toegekend door ‘Electricité de Strasbourg’. In 1995 ontving het de A.J. van Eck Prize, gevolgd door de ECCS European Award for Steel Structures in 1993. Een jaar eerder, in 1992, werd het bekroond met zowel de Nationale Staalprijs als de Haus des Jahres-Plakette tijdens de Schöner Wohnen Hauswettbewerb. In 1991 werden verschillende prestigieuze prijzen toegekend, waaronder de Premio Internazionale di Architettura Andrea Palladio, de Premio Iritecna per l’Europa, de Bouwwereld Onderscheiding, de Nationale Schildersprijs, de Chicago Metallic Award en de British Steel Colorcoat Building Award.

Bekijk de advertentie op de site van Redres.