Het in 2021 aangekondigde sportvisjacht van Royal Huisman is eindelijk onderweg naar Amsterdam. Het gaat om project 406 van het Nederlandse Royal Huisman, dit is een scheepswerf die al actief is sinds 1884. Zij zijn gespecialiseerd in de bouw van luxe zeil- en motorjachten. Na twee en een half jaar is het dan bijna tijd voor de lancering van het sportvisjacht. Het is het grootste, luxueuste en indrukwekkendste sportvisjacht ter wereld. Het jacht heeft een lengte van 52 meter en heeft maar liefst zes verschillende decks. Door de hoge toren van het jacht is hij geschikt voor visserij.

Prachtig uitkijkplatform zorgt voor een betoverend uitzicht

Sinds 30 januari zou project 406 onderweg zijn van Vollenhove naar Amsterdam, om vervolgens hier gelanceerd te worden. Van wat voor technische features en inrichting het jacht is voorzien is helaas nog een vraag. Royal Huisman wil weinig loslaten over het jacht. Het enige wat we weten over het interieur en exterieur van het sportvisjacht is dat het ontworpen is door de designstudio Vripack uit Nederland. Vripack is een ontwerp studio op het gebied van jachtdesign, scheepsarchitectuur en engineering. De studio heeft sinds 1961 ruim 7500 ontwerpen gemaakt. Hun team is betrokken bij het gehele bouwproces van jacht zoals project 406. Vripack studio wil in al hun ontwerpen een speelse interactie tussen vorm, functie, intuïtie, intelligentie, balans en prestaties. Een door Vripack studio ontworpen jacht moet voelen als thuiskomen.

Royal Huisman project 406

Bron: Royal Huisman

Deze speelse interactie is dan ook zeker terug te zien in de beelden die we tot nu toe hebben gezien van het jacht. Het jacht heeft een prachtige lange boeg met hoge verschansingen (de huid die boven het dek uitsteekt). De zeeg (de oplopende lijn van het dek in de lengterichting) loopt op een mooie manier over in de lage en overzichtelijke kuip. Op het jacht heb je ook nog een uitstekend uitzicht op zee door de hoge toren. Daarnaast beschikt het jacht nog over een uitkijkplatform waardoor gasten op de boot kunnen genieten van het beeldschone uitzicht wat de zee te bieden heeft.

Combinatie van de ultieme sportviservaring en het beste van een super-sportvisjacht

Royal Huisman zegt zelf het volgende over het jacht: “Project 406 combineert moeiteloos de ultieme sportviservaring met de grootte, het comfort en de verfijning van een echte superjacht”. Volgens Royal Huisman is het niet alleen het grootste, maar zonder twijfel het meest op maat gemaakte, fijnst ingerichte, zorgvuldigst ontworpen, verst ontwikkelde en efficiëntste jacht ooit gebouwd. Het jacht is dan ook compleet op maat gemaakt naar de wensen van de toekomstige eigenaar. Over de toekomstige eigenaar van het jacht weten we weinig. Het enige wat we weten is dat hij een ervaren jachteigenaar is die sportvissen erg serieus neemt.

Royal Huisman 406

Bron: Royal Huisman

Er is aan het jacht gewerkt met een team van meer dan 350 individuele experts en hooggekwalificeerde co-makers. Het Nederlandse scheepswerf wordt dan ook gezien als het enige scheepswerf ter wereld die in staat is om een jacht te produceren van zo een kaliber. Na het afronden van project 406 kan de scheepswerf in Vollenhove zich richten op project 408. Project 407 werd in 2023 al opgeleverd. Project 408, Aquarius II, belooft een prachtig project te worden. Royal Huisman zegt dat dit jacht het dichtst bij perfectie gaat komen wat een jacht ooit is geweest.