Hoe wordt u miljonair? Het is een vraag die velen zich stellen. Het antwoord is eigenlijk eenvoudiger dan de meeste mensen denken. Het belangrijkste is vroeg beginnen en regelmatig sparen. Door maandelijks bedragen opzij te zetten, zelfs al is het maar 100 tot 250 euro, kunt u na verloop van tijd een aanzienlijk vermogen opbouwen. U kunt in 10 jaar miljonair worden.

Zoveel moet u jaarlijks opzij zetten om binnen 10 jaar miljonair te worden

Voor wie de ambitie heeft om miljonair te worden, vereist het opzij zetten van aanzienlijk hogere bedragen. Dit is vaak niet te financieren uit een gewone baan.

Een tabel toont hoeveel u per maand moet opzijzetten om in 10, 20 of 30 jaar miljonair te worden. Het bedrag dat u maandelijks moet inleggen varieert afhankelijk van het rendement, met een inleg van ruim € 8.000 per maand bij een laag rendement tot iets meer dan € 1.000 per maand bij een hoog rendement.

Neveninkomsten en vermogensbeheer

Voor het realiseren van het doel om miljonair te worden, zijn neveninkomsten en vermogensbeheer noodzakelijk. Het vereist bijvoorbeeld een bedrijf waaruit duizenden euro’s per jaar aan dividend kan worden onttrokken. Rendement is een van de belangrijkste dingen. U weet wat ze altijd zeggen: geld maakt geld en de rijken worden rijker. Dat komt vooral door rendement.

Het rendement speelt een belangrijke rol bij het opbouwen van vermogen. Bij een laag rendement van 1 procent per jaar moet u ruim € 8.000 per maand opzijzetten om in 10 jaar miljonair te worden, terwijl bij 7 procent rendement ‘slechts’ iets meer dan € 1.000 per maand nodig is om dit doel in 30 jaar te bereiken. Daar merkt u weer het verschil van hoe belangrijk dat rendement is.