Jay Ohrberg, bekend van het maken van beroemde filmauto’s, wilde ooit een 35 meter lange Rolls-Royce-limousine met extravagante voorzieningen zoals een zwembad en een helikopterplatform crowdfunden. Ondanks zijn eerdere succes mislukte de crowdfundingcampagne voor de recordbrekende limousine, waarbij hij slechts $ 30 ophaalde en nooit van de grond kwam.

Jay Ohrberg doet jammerlijke poging om langste Rolls-Royce ooit te bouwen

Ohrberg’s ‘The American Dream’ heeft nog steeds het Guinness Wereldrecord voor ’s werelds langste auto op 30,1 meter. Het voertuig beschikt over 26 wielen en biedt plaats aan maximaal 75 personen. Deze superlimousine, meer dan drie decennia geleden gebouwd, blijft boeien door zijn uniekheid en formaat.

Het portfolio van Ohrberg omvat iconische voertuigen zoals KITT van Knight Rider, de DeLorean uit Back to the Future, General Lee uit The Dukes of Hazzard en de Batmobile uit Batman Returns. Zijn creativiteit strekt zich uit tot meer excentrieke ontwerpen, zoals blijkt uit ‘The American Dream’ en zijn ambitieuze Rolls-Royce-project.

Mislukte crowdfundingcampagne

Met plannen om ‘The American Dream’ te overtreffen schoot Ohrbergs visie om een nog langere limousine te bouwen met behulp van Kickstarter tekort, wat de uitdagingen weerspiegelde van het tot leven brengen van onconventionele ideeën. Ondanks deze tegenslag valt het vermogen van Ohrberg om grenzen te verleggen in het auto-ontwerp niet te ontkennen.

Erfenis van innovatie

Ohrbergs passie voor het verleggen van grenzen in de automobielsector heeft een blijvende impact achtergelaten, wat duidelijk blijkt uit zijn baanbrekende projecten en iconische bijdragen aan de entertainmentindustrie. Hoewel de 35 meter lange Rolls-Royce limousine misschien niet gerealiseerd is, schijnt de nalatenschap van Jay Ohrberg door in zijn droomvoertuigen.