Dr. Daniel Kenigsberg was geschokt toen hij een huis ter waarde van $ 1,5 miljoen aantrof, gebouwd op een stuk grond van een halve hectare die hij in 1991 kocht.

Amerikaan vindt per abuis woning op zijn eigen stuk grond

Het was een normale dag voor Dr. Daniel Kenigsberg toen hij besloot om wat tijd door te brengen op het stuk land dat hij bijna dertig jaar geleden had gekocht. Hij had het land nooit verkocht aan iemand anders en was nieuwsgierig hoe het er nu uitzag.

Tot zijn verbazing zag hij een prachtig huis staan aan de rand van zijn perceel. Het bleek een bijna voltooid huis te zijn met vier slaapkamers en werd geschat op een waarde van maar liefst $ 1,45 miljoen.

Dr. Kenigsberg kon zijn ogen niet geloven. Hij had nooit verwacht dat er iets dergelijks zou gebeuren. Hij vroeg zich af wie het huis had gebouwd en hoe het op zijn land terecht was gekomen zonder zijn medeweten.

Een juridisch vraagstuk

Nadat hij bekomen was van de schok, besloot Dr. Kenigsberg om een advocaat in te schakelen om de situatie te onderzoeken. Er moest worden vastgesteld hoe dit huis op zijn land kon worden gebouwd zonder dat hij daarvan op de hoogte was gesteld.

De advocaat ontdekte al snel dat er sprake was van een ernstige fout bij het Kadaster. Het stuk land van Dr. Kenigsberg werd per abuis toegewezen aan een projectontwikkelaar die vervolgens het huis bouwde zonder enige wettelijke goedkeuring of overeenkomst met Dr. Kenigsberg.

Na grondig onderzoek bleek dat de projectontwikkelaar dacht dat hij eigenaar was van het stuk land en daarom besloot om er een waardevol huis op te bouwen om later te verkopen voor winst.

Een onverwachte uitkomst

Na maandenlange juridische procedures werd uiteindelijk vastgesteld dat Dr. Daniel Kenigsberg nog steeds de rechtmatige eigenaar was van het stuk grond, inclusief het huis ter waarde van $ 1,5 miljoen.

Hoewel de situatie voor Dr. Kenigsberg aanvankelijk als een schok kwam, heeft het hem uiteindelijk een groot financieel voordeel opgeleverd. Hij besloot het huis te verkopen en ontving de volledige waarde ervan.