De vraag blijft altijd, hoeveel heeft u over voor een wereldsalaris. Het lijkt erop dat Tuğrul Çirakoğlu hier ontzettend veel voor over heeft. Tuğrul richtte in eerste instantie een schoonmaakbedrijfje op met een klein startkapitaal, inmiddels is zijn schoonmaakbedrijf een begrip in Nederland. Zijn schoonmaakbedrijf ‘Frisse Kater’ is gespecialiseerd in het reinigen van de extreemste en uitzonderlijkste situaties. Voor Tuğrul zelf draait het inmiddels niet allemaal meer om het geld, maar hij wil woningdoden en woningvervuilers ook een stem geven met zijn werk. Toch verdient de ondernemer een aardig zakcentje met het reinigen van extreme situaties, het schoonmaakteam verdient soms wel € 15.000 per klus.

Amsterdamse schoonmaker start met schraal startkapitaal van € 300

De oprichter van Frisse Kater is Tuğrul Çirakoğlu, een geboren en getogen Amsterdammer. De ondernemer, van origine dus schoonmaker, heeft op veel plekken in de wereld gewerkt voor zijn studie. Zo werkte hij onder andere in Zuid-Korea, Turkije, China, Thailand en Engeland. Nadat Tuğrul zijn opleiding had afgerond lagen de banen helaas niet voor het oprapen. Hij besloot het heft in eigen handen te nemen en creëerde zijn eigen baan. Hij deed inspiratie op bij een Amerikaanse feestschoonmaakdienst. Hij besloot dit concept op te starten in Nederland en zo is Frisse Kater geboren. Tuğrul is tot op de dag van vandaag nog steeds de drijvende kracht achter de groei en ontwikkeling van Frisse Kater. Hij wil niet alleen geld verdienen met zijn bedrijf, maar ook de wereld verbeteren.

De schoonmaker startte zijn onderneming met een schraal startkapitaal van € 300. Hij maakte schoon na hevige huisfeestjes en verzorgde de feestgangers van een ontbijt. Het concept sloeg aan in Nederland en kwam overal in de media. Toch besloot de ondernemer dat het tijd was voor een nieuwe stap met zijn bedrijf. Hij specialiseerde het schoonmaakbedrijf in het schoonmaken en reinigen van extreme en uitzonderlijke situaties. Het team van Frisse Kater voert alleen maar eenmalige opdrachten uit, om telkens een nieuwe uitdaging te vinden. Voor de oprichter van Frisse Kater is het belangrijk dat zijn bedrijf een totaalpakket aanbiedt. Het draait niet alleen om schoonmaken en reinigen, maar om het complete verhaal eromheen.

Voor de zwaarste categorie betaalt u € 3.600 per dag

Het schoonmaken en reinigen van extreme en uitzonderlijke situaties levert het bedrijf van Tuğrul Çirakoğlu een aardig zakcentje op. De Amsterdamse ondernemer secu schoonmaker steekt naar eigen zeggen de helft van de jaaromzet in zijn eigen zak. Hij wist met Frisse Kater in 2018 al een omzet te boeken van € 250.000. De helft hiervan investeert hij in zijn personeel en bedrijf en de andere helft kan hij dus voor zichzelf houden. De tarieven van Frisse Kater zijn ingedeeld in verschillende categorieën. Zo betaalt u voor de zwaarste categorie € 3600 en bent u voor de lichtste categorie € 1700 kwijt. Als de locatie gevaarlijk blijkt te zijn, komt bovenop het dagtarief een gevarentoeslag. Het bedrijf van Tuğrul Çirakoğlu is een gezond en groeiend bedrijf, zelf hoopt hij ooit een jaaromzet te kunnen boeken van € 1 miljoen.

De Amsterdamse ondernemer moet hier echter flink wat over hebben. Het team van Frisse Kater is gespecialiseerd in de meeste extreme vormen van schoonmaken en reinigen. Het team is expert in het schoonmaken van: overlijden en lijkvinding, moord en suïcide, plaats delict, lijklucht, bedrijfsongevallen, hoarding, vervuilde woningen en nog veel meer. Zo heeft Tuğrul Çirakoğlu al eens de overblijfselen moeten opruimen van een man die ruim vijf maanden dood in zijn woning lag. Het stopt echter niet bij het schoonmaken van de situatie voor de ondernemer. Hij wil de verhalen delen van de woningdoden of woningvervuilers. Hij hoopt met deze verhalen een tegengeluid te creëren tegen de toenemende extreme individualisering.