De vernieuwde Aston Martin Vantage wordt het ‘snelste en meest opwindende’ lid van de iconische racebloedlijn. De release staat gepland op 12 februari 2024. Met zijn status als ‘complete hooligan’ wordt verwacht dat deze supercar een aanzienlijk hogere vanafprijs zal hebben in vergelijking met het huidige model.

Nieuwe Aston Martin Vantage moet de snelste ooit worden

Het ontwerp van de nieuwe Aston Martin Vantage weerspiegelt zijn reputatie als ‘complete hooligan’. Het combineert snelheid, comfort en innovatie in zijn ontwerp. De auto zal naar verwachting gebruik maken van een verbeterde versie van de krachtige 4,0-liter V8-motor met een vermogen van 503 pk. Daarnaast zal hij inspiratie halen uit de V12 Vantage voor indrukwekkende prestaties op hoge snelheid. De release staat zoals gezegd gepland voor 12 februari 2024.

Aston Martin Vantage

 

Prestaties en dynamiek

De bijgewerkte Vantage heeft volgens berichten een kleinere grille, vloeiendere lijnen en agressievere luchtkanalen die afkomstig zijn uit de wielkasten om de aerodynamica te verbeteren. Aston Martin beweert dat dit model “een authentieke, onvervalste viering van pure prestaties” is, speciaal ontworpen voor echte autoliefhebbers.

De Vantage wordt geïntroduceerd naast de nieuwe Formule 1-uitdager AMR24 en de Vantage GT3-raceauto, waardoor het een van de drukste jaren is qua nieuwe releases voor het merk. Deze release volgt op de jetset-ready V8-supertourer Aston Martin DB12 en belooft iets nieuws en anders te zijn op de supercarmarkt.

Impact op de industrie

Er wordt verwacht dat de nieuwe Aston Martin Vantage een aanzienlijke impact zal hebben in de supercarwereld. Het zal nieuwe normen stellen en de lat voor prestaties en luxe hoger leggen. De status als ‘absolute hooligan’ onder de supercars heeft veel aandacht getrokken, evenals zijn belofte van echte rijzuiverheid en -prestaties.

De doelgroep voor deze auto bestaat uit autoliefhebbers die houden van snelheid, luxe en exclusiviteit. Met zijn indrukwekkende prestaties zal hij zeker in staat zijn om aan deze verwachtingen te voldoen.