U denkt waarschijnlijk niet aan een trein als u zich een luxe vakantie in moet beelden. In Saoedi-Arabië wordt er momenteel hard gewerkt om hier verandering in te maken. Een Italiaans en Saoedi-Arabisch bedrijf zijn namelijk een samenwerking aangegaan om een nieuwe luxe trein te creëren. De trein moet andere klassieke en iconische treinreizen omverblazen zoals de Venice Simplon-Orient-Express, de Royal Scotsman of de Afrikaanse Rovos Rail. De nieuwe luxe trein, Dream of the Desert, belooft een luxueuze en adembenemende reis door Saoedi-Arabië te bieden. De Dream of the Desert zal de eerste luxe trein in het Midden-Oosten ooit worden.

1300 kilometer lange treinreis langs hotspots Saudi-Arabië

Wanneer u in de toekomst ooit de kans heeft om met de Dream of the Desert te reizen staat u een adembenemende reis te wachten. De reis zal in totaal maar liefst 1300 kilometer lang zijn, dit is de afstand hemelsbreed van Nederland helemaal naar Barcelona. Deze 1300 kilometer lange reis zal starten in de hoofdstad van Saoedi-Arabië, Riyad. Vervolgens zult u in noordwestelijke richting reizen richting de grens met Jordanië. Tijdens de treinrit kunt u genieten van uitgestrekte schilderachtige woestijnen, daarnaast zult u reizen langs archeologische vindplaatsen. Deze archeologische vindplaatsen staan allemaal op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Dream of the Desert

Bron: Arsenale Group

Het blijft echter niet bij woestijn en prachtige artifacten uit het verleden. Tijdens de treinreis zult u ook reizen langs de stad Ha’il en de provincie Al-Qassim. Een van de hoogtepunten van de reis is het koninklijke natuurreservaat van Koning Salman bin Abdulaziz in Al Jouf. De reis zal eindigen in Al-Qurayat, deze plek ligt vlak bij de Jordaanse grens. Als u beslist aan boord te gaan van de trein kunt u kiezen tussen een overnachting van een of twee nachten. De CEO van de Saoedische spoorwegen, Bashar bin Khalid Al-Malik, hoopt dat zowel locals als toeristen hierdoor meer van Saoedi-Arabië kunnen verkennen. Saoedi-Arabië probeert al jaren lang zichzelf op de kaart te zetten voor toeristen. Het land hoopt zelfs aan het einde van dit decennium meer dan 150 miljoen bezoekers te kunnen bereiken.

Dream of the Desert heeft een waarde van maar liefst $ 53,32 miljoen

De Dream of the Desert is de uitkomst van een samenwerkingsverband tussen de staatsspoorwegmaatschappij Saudi Arabia Railways (SAR) en het Italiaanse horecabedrijf Arsenale Group. In totaal heeft het gehele project een waarde van 200 miljoen Saoedische riyals omgerekend is dit maar liefst $ 53,32 miljoen. Arsenale is een Italiaans multi-brand bedrijf dat luxe horeca- en lifestyleproducten ontwikkelt en beheert. Het bedrijf levert volledige service aan ’s werelds grootste en modernste horecabedrijven in synergie met ’s werelds beste luxe horecamerken. Het bedrijf heeft al verschillende grote projecten gelanceerd in Italië, zoals het Soho House Roma, Hotel Santavenere Maratea en de nieuwe Orient Express La Dolce Vita-trein in Italië. Daarnaast staan er voor dit komende jaar al drie grote projecten op de planning.

Dream of the Desert

Bron: Arsenale Group

In 2025 is het tijd voor het Italiaanse luxemerk om hun eerste project in Saudi-Arabië te lanceren. Het bedrijf uit Italië heeft de trein ontwerpen. Er zullen 40 auto’s op de trein kunnen parkeren en de trein zal 82 passagiers kunnen vervoeren. De trein beschikt daarnaast over een gastronomisch restaurant en een loungebar. Arsenale heeft voor het ontwerp van de trein inspiratie geput uit de Saoedische stijl en traditie. De treinen zijn volledig op maat gemaakt voor het Saoedische project. Momenteel is de productie van de trein in volle gang. Volgens de planning zal de trein af zijn in de zomer van 2025 en zal deze worden ingezet aan het eind van 2025.