Afgelopen zondag had een 68-jarige huiseigenaar de schrik van zijn leven. Richting het eind van de middag stonden er uit het niets vijf gemaskerde mannen voor zijn neus. De groep gemaskerde mannen werkte in twee teams. Een duo werkte de oude man op de bank, terwijl het overige drietal op zoek was naar buit op de bovenverdieping van de eengezinswoning. Het vijftal overvallers wist een buit te maken met een gigantische waarde. Op de bovenverdieping van 68-jarige meneer lag maar liefst lag € 100.000 aan goudstaven. Naast het goud wisten de overvallers ook nog eens klein geldbedrag buit te maken. Toen het 68-jarige slachtoffer tegen de bank gewerkt werd is hij gelukkig niet gewond geraakt.

Enorme hoeveelheid aan goudstaven met een waarde van ruim € 100.000

Het incident waar een flinke buit aan goud werd gemaakt vond plaats in de wijk Sint-Hubertus in het Duitse Kempen. De zondagmiddag van een bewoner uit de Duitse wijk, net over de grens bij Venlo, werd in een klap een stuk minder rustig. Volgens het verslag van de lokale politie braken maar liefst vijf gemaskerde mannen binnen in een eengezinswoning. De overval vond afgelopen zondag plaats op klaarlichte dag rond drie uur ’s middags. De vijf gemaskerde overvallers kwamen de woning binnen nadat ze de deur van het appartement met brute kracht hadden opengebroken aan de Schadbruchstraat, in de normaal zo rustige straat.

Nadat de vijf overvallers zich de eengezinswoning binnen hadden geforceerd, stuitten ze op een probleem. Toen de overvallers in de woning stonden kwamen ze erachter dat de 68-jarige huiseigenaar thuis was. Het team van overvallers verdeelde zich in twee teams en ging vlot te werk. Een duo werkte de 68-jarige huiseigenaar tegen de bank aan, zodat de rest van het team rustig te werk kon gaan. De overige drie daders betraden de bovenverdieping en zochten actief naar mogelijk buit. Op de bovenverdieping vond het drietal een buit van onschatbare waarde. Ze ontdekten een enorm grote hoeveelheid aan goudstaven op de bovenverdieping van de woning. De waarde van deze goudstaven zou ruim € 100.000 zijn geweest. Daarnaast vonden de overvallers ook nog een klein geldbedrag op de bovenverdieping van de woning.

Overvallers op de hoogte van goud in woning

De Duitse politie is er helaas nog niet achter wie deze gewelddadige daders waren. De vijf onbekende overvallers gingen ervandoor in een kleine witte auto. Volgens de tips die tot nu toe zijn binnengekomen leek de auto op een Volkswagen Golf met een nogal opvallend dakraam dat achteraf geplaatst zou zijn. De geschatte leeftijden van de daders zouden tussen de 30 en 50 jaar oud liggen. De lengtes van het vijftal worden geschat tussen de 1,75 en 1,85 meter lang. De daders verrichten de overval in een volledig zwarte outfit, zo droegen ze zwarte kleding, bivakmutsen en zwarte handschoenen. De politie uit Viersen hoopt dat ze met hulp van getuigen de vijf gemaskerde overvallers toch nog kunnen pakken.

Het blijft een raadsel waarom de bewoner een dergelijke aanzienlijke hoeveelheid goud in huis had verzameld. Ook voor de lokale autoriteiten blijft dit een raadsel. Echter, gezien de omvang van de buit, lijkt het bijna onvermijdelijk dat de daders op de hoogte waren van de aanwezigheid van het goud in de woning. De overvallers moeten op voorhand al de informatie hebben verkregen vanuit iemand die wist dat het goud aanwezig zou zijn in de woning. Want waarom zouden anders de vijf gemaskerde overvallers specifiek gekozen hebben voor dit huis en vrijwel direct op de buit afgegaan op de boven verdieping van de woning.