Er staat wel een hele bijzondere villa te koop in Amerika. Veel huizen langs de kust van Californië hebben op een manier wel een connectie met Hollywood. Zo ook het extreem grote landhuis ‘El Fureidis’, dit grote landhuis staat in Montecito in de West-Amerikaanse staat. Dit prachtige landhuis heeft een diepe connectie met Hollywood en er is een grote kans dat u het herkent. Deze woning staat namelijk bekend als symbool van extreme rijkdom voor Tony Montana. Het personage uit de wereldberoemde film ‘Scarface’ uit 1983. Het enorme landhuis staat te koop voor een bizar bedrag. Dus ook in het echte leven moet u beschikken over extreme rijkdom om in deze megalomane villa uit Scarface te kunnen wonen.

Villa uit Scarface staat voor astronomisch bedrag op de markt

Scarface is een Amerikaanse misdaadfilm uit 1983. Al Pacino vertaalt de iconische hoofdrol van Tony Montana, een Cubaanse immigrant. In de film is Al Pacino vastbesloten om de cocaïnehandel in het Miami van de jaren 80 over te nemen. Maar in zijn gewelddadige weg naar de top werkt hij een hoop mensen de afgrond in. In de film woont het hoofdpersonage in een wonderschoon stulpje. Nu heeft u de kans om de nieuwe Tony Montana te worden van Californië, u moet hier echter wel een flink budget voor hebben. Het landhuis uit de Hollywood-film staat namelijk te koop voor maar liefst $ 39.995.000.

Villa uit Scarface

Bron: Forbes

Het landhuis is ontworpen door de gevierde architect Bertram Goodhue. De architect moest het huis speciaal ontwerpen voor de vastgoedmagnaat James Waldron Gillespie. Hij zou naar Montecito gereisd zijn vanwege de gelijkenis met het mooie weerklimaat van de Middellandse Zee. Het landgoed van maar liefst 10 hectare werd uiteindelijk voltooid in 1906. Tony Montana is niet de enige ster die het huis heeft bezocht. Er zijn verschillende grote opmerkelijke namen in het 12.000 m² grote landhuis geweest. Zo zouden Einstein, Churchill en zelf John F. Kennedy de prachtige villa hebben bezocht. Een van de voormalige eigenaren is een van de bekendste schrijvers uit Duitsland, Thomas Mann.

Schilderij Alexander de Grote gemaakt met bladgoud

Het prachtige landgoed uit Scarface heeft verschillende renovaties en updates gehad om nog alle moderne gemakken te bieden. Alhoewel de villa al deze transformaties heeft ondergaan blijft de oorspronkelijk grandeur van het landhuis behouden. Het immense landhuis beschikt over vijf slaapkamer en zeven badkamers. De stijl van de woning is voornamelijk gebaseerd op Mediterrane Revival-ontwerpen. Daarnaast vindt u in de woning neoklassieke en Midden-Oosterse elementen terug. Voorbeelden hiervan zijn de binnenfonteinen, de tegels, het koepelvormige plafonds en de prachtige mozaïeken. Die oorspronkelijk grandeur, de sfeer van ouderwetse vorstelijkheid, is ook terug te vinden in de enorme eetkamer. Op de tonvormige plafonds wordt een scène getoond uit een schilderij. Het schilderij is gemaakt met 24 karaats bladgoud en toont hoe Alexander de Grote Persepolis verovert.

Villa uit Scarface

Bron: Forbes

Het huis beschikt over verschillende eyecatchers, zo beschikt de woning over een prachtige centrale atrium. Ook heeft de villa uit Scarface een gerenoveerde keuken die voorzien is van werkelijk alles. Daarnaast heeft het landhuis een heerlijke lounge op het dak, hier kunt u genieten van 360 graden aan prachtig uitzicht. Vanaf hier heeft u een uitzicht op de Stille Oceaan, inclusief de bezienswaardigheden van de Kanaaleilanden. Het perceel om het landhuis is ook iets waar u even bij moet stil staan. Via slingerende wandelpaden kunt u verschillende bijzondere ruimtes op het perceel bereiken. Zo vindt u gelaagde tuinen, zwembaden en terrassen. Deze buitenruimtes werden gebruikt als decor voor de trouwscene van Tony Montana in Scarface. Vanaf landhuis El Fureidis bent u binnen drie kilometer bij de oceaan en de woning ligt aan de voet van het Santa Ynez-gebergte.