Gek op de wellness, maar geen ruimte of budget voor een hottub of sauna in huis? Als u aan een dagje naar een wellnesscentrum niet genoeg hebt, kunt u ook in een wellnesshotel verblijven. In dit artikel geven we vijf tips voor de beste wellness hotels in Nederland waarmee u uw bed uit kunt rollen en zo de sauna in stapt.

Thermae 2000 in Valkenburg

Bovenop de Limburgse Cauberg in Valkenburg bevindt zich Thermae 2000. Dit is een uitgebreid wellnesscentrum met verschillende sauna’s, binnen-en buitenzwembaden en bubbelbaden. In Thermae 2000 kunt u ook overnachten, met prachtig uitzicht over het Limburgse berglandschap.

En het bijzondere aan de zwembaden in deze wellness: het water komt uit eigen thermale bronnen op 381 meter diepte in de Cauberg! Als dat geen luxe ademt…

Hotel de Heerlickheijd van Ermelo

In Flevoland bevindt zich Hotel de Heerlickheijd van Ermelo. U verblijft hier midden in de bossen van de Veluwe: de ideale plek om even tot rust te komen. En het is niet alleen een hotel, maar ook een wellnesscentrum. Er zijn zelfs kamers met een whirlpool beschikbaar, dus u hoeft haast uw kamer niet af voor het echte wellness gevoel.

Het hotel zelf is omgeven met Franse tuinen die een romantische uitstraling geven. Ziet u zichzelf hier al een korte wandeling door maken met uw geliefde, nadat jullie een middag hebben doorgebracht in de verschillende sauna’s?

Van der Valk Hotel Utrecht

Bij het Van der Valk Hotel Utrecht kunt u ook terecht voor een decadente ontspanningssessie. Het hotel heeft zijn wellness op de 20ste verdieping met een prachtig uitzicht over de Utrechtse Heuvelrug. Zowel de bossen als het stadscentrum zijn vlakbij, dus de locatie van dit hotel biedt voor ieder wat wils.

Strandhotel Haamstede

Relaxen in een sauna én uitwaaien aan het strand? Dan moet u een bezoek brengen aan Strandhotel Haamstede. De inpandige wellness biedt volop mogelijkheden om heerlijk te ontspannen. En het strand is op loopafstand. Strandhotel Haamstede biedt daarmee alle ingrediënten voor een ontspannen verblijf.

Hotel Spabron

Last but not least: Hotel Spabron. Dit hotel, gelegen in het Drentse Oosterhesselen, bevindt zich in een voormalige boerderij. U kunt er niet alleen terecht voor fijne sauna’s en baden, maar ook voor wellness- en beautybehandelingen. De perfecte plek dus om uzelf een weekendje te laten verwennen!

Kom heerlijk tot rust

Kunt u wel een weekend ontspanning gebruiken? Een wellnesshotel is hier een uitstekende uitvalsbasis voor. De omgeving is vaak al rustgevend, en de sauna’s zorgen ervoor dat u even helemaal niks aan uw hoofd hebt.