Het rechtssysteem heeft zijn spreekwoordelijke zwaard laten vallen op de Britse advocaat Ronald Gibbs, voormalig partner bij een van de toonaangevende advocatenkantoren van Groot-Brittannië. Na een rechtszaak aangespannen door prinses Deema Bint Sultan Bin Abdulaziz Al Saud, lid van de Saoedische koninklijke familie, zijn Gibbs’ activa ter waarde van $ 45 miljoen bevroren, waaronder een luxe jacht van bijna 40 meter. Gibbs is ervan beschuldigd dat hij $ 25 miljoen aan investeringsfondsen van de prinses heeft verduisterd en deze heeft gebruikt voor zijn eigen luxe levensstijl, inclusief een superjacht van $ 29 miljoen genaamd Elysium en een luxe appartement van $ 3,5 miljoen in Porto, Montenegro.

Britse advocaat maakte misbruik van een investeringsfonds van $ 25 miljoen

Ronald Gibbs, een gerenommeerde advocaat in het Verenigd Koninkrijk, genoot jarenlang een uitstekende reputatie binnen de juridische gemeenschap. Als voormalig partner bij een van de meest vooraanstaande advocatenkantoren van Groot-Brittannië, had Gibbs een lange staat van dienst in het vertegenwoordigen van zowel particuliere cliënten als grote bedrijven in complexe juridische zaken. Zijn scherpzinnigheid en juridische expertise leverden hem niet alleen aanzienlijke financiële beloningen op, maar ook een welverdiende plek in de top van zijn vakgebied. Prinses Deema Bint Sultan Bin Abdulaziz Al Saud is een lid van de koninklijke familie van Saoedi-Arabië. Als lid van een van ’s werelds invloedrijkste koninklijke families geniet prinses Deema een prominente positie binnen de Saoedische samenleving en heeft ze toegang tot aanzienlijke middelen en invloed.

Het conflict tussen Ronald Gibbs en prinses Deema Bint Sultan Bin Abdulaziz Al Saud ontstond toen Gibbs de beheerder was van een aanzienlijk investeringsfonds van $ 25 miljoen in 2011. In plaats van het geld te beleggen volgens de overeengekomen voorwaarden, besloot Gibbs het voor zijn eigen persoonlijke luxes te gebruiken. Deze misbruik van vertrouwen resulteerde onder meer in de aankoop van een luxe jacht genaamd Elysium en een appartement in Porto, Montenegro. De prinses zag zich genoodzaakt om juridische stappen te ondernemen om haar vermogen terug te krijgen en compensatie te eisen voor de geleden schade, wat uiteindelijk leidde tot een juridische strijd tussen beide partijen.

Saoedische prinses wil schadevergoeding van $ 40 miljoen

Na bijna een decennium van juridische strijd heeft de Britse rechtbank Ronald Gibbs opgedragen om bijna $ 40 miljoen aan schadevergoeding te betalen aan prinses Deema Bint Sultan Bin Abdulaziz Al Saud. Ondanks zijn bewering dat hij ‘geruïneerd’ was en weinig middelen had om het team van topadvocaten van de prinses te bestrijden, heeft de rechter besloten om zijn activa ter waarde van $ 45 miljoen te bevriezen om te voldoen aan de uitspraak. Deze gerechtelijke beslissing markeert een belangrijke wending in de langdurige juridische strijd tussen de Britse advocaat en de prinses.

De activa van Gibbs omvatten niet alleen zijn luxueuze jacht Elysium, maar ook verschillende eigendommen en een bedrijf. Momenteel is de Elysium in beslag genomen door de Spaanse autoriteiten. Daarnaast moet het vijfslaapkamerwoning van Gibbs aan de King’s Road, met een geschatte waarde van meer dan $ 5 miljoen, ook worden verkocht om aan de schadevergoeding te voldoen. Deze gedwongen verkoop van zijn bezittingen zorgt voor een aanzienlijke financiële tegenslag voor Gibbs, die nu geconfronteerd is met de realiteit van zijn juridische geschil met de prinses.

Gibbs heeft nog niets terugbetaald terwijl hij wel miljoenen uitgaf aan zijn levensstijl

De advocaat van prinses Deema heeft benadrukt dat Gibbs nooit een cent heeft terugbetaald van het geld dat hij schuldig is, terwijl hij wel miljoenen uitgaf aan zijn levensstijl op het luxe jacht en elders. Deze zaak is een voorbeeld van duidelijke schending van de schikkingsovereenkomst en de prinses streeft naar volledige compensatie voor het verlies van haar geld. Ondanks de uitspraak van de rechtbank is de juridische strijd nog niet ten einde, Gibbs zal waarschijnlijk verdere stappen moeten ondernemen om aan de uitspraak te voldoen.