In de chique wereld van het vastgoed in Santa Barbara is één naam altijd aanwezig: Robert Friedland. Als een bekende figuur in de wereld van luxueuze vastgoedtransacties, heeft Friedland opnieuw de schijnwerpers op zich gericht door een betoverend landgoed te verwerven in het idyllische Montecito. Wat dit nieuws bijzonder maakt, is dat dit landgoed voorheen eigendom was van niemand minder dan de beroemde entertainer Ellen DeGeneres en haar partner Portia de Rossi. Het betreffende landgoed van Ellen DeGeneres, dat liefkozend bekend staat als Pompeiian Court, omvat niet alleen een statig hoofdhuis, maar ook een scala aan charmante gastenverblijven, allemaal prachtig gelegen te midden van weelderige groene landschappen.

Ellen DeGeneres verpatst haal Californische landgoed voor miljoenen aan mijn-magnaat

Ellen DeGeneres is een iconische figuur in de entertainmentindustrie, bekend om haar baanbrekende werk als komiek, actrice en presentatrice. Haar veelgeprezen talkshow, “The Ellen DeGeneres Show”, heeft haar tot een van de invloedrijkste en geliefde persoonlijkheden op televisie gemaakt. Naast haar succes in de entertainmentwereld heeft DeGeneres ook een passie voor design en vastgoed, wat heeft geleid tot investeringen in en het ontwerpen van prachtige eigendommen over de hele wereld, waaronder het opmerkelijke landgoed in Montecito. Robert Friedland, aan de andere kant, is een titan in de wereld van de mijnbouw en grondstoffen. Als voorzitter van Ivanhoe Mines heeft hij een indrukwekkende carrière opgebouwd door het ontdekken en ontwikkelen van mijnbouwprojecten over de hele wereld. Met een scherp oog voor unieke investeringsmogelijkheden en een passie voor het creëren van prachtige leefruimtes, heeft Friedland zichzelf gevestigd als een van de invloedrijkste figuren in zowel de zakelijke als de vastgoedwereld.

Ellen DeGeneres landhuis

Bron: Riskin Partners Estate Group

Pompeiian Court ademt een sfeer van exclusiviteit en verfijning, met een geschiedenis die teruggaat tot 1919. Het landgoed van Ellen DeGeneres heeft door de jaren heen zijn stempel gedrukt op de omgeving van Montecito en zijn karakteristieke elementen worden gekoesterd als ware schatten binnen de gemeenschap. Van de majestueuze hoofdresidentie tot de betoverende gastenverblijven, elk aspect van Pompeiian Court straalt een tijdloze elegantie uit die alleen maar kan worden overtroffen door zijn weelderige omgeving.

Pompeiian Court beschikt over gastenverblijven, een zwembadhuis en een schilderachtig atelier

Het betoverende Pompeiian Court strekt zich uit over een weelderig terrein van acht hectare. Achter majestueuze ijzeren poorten en langs een kronkelende oprijlaan met eeuwenoude olijfbomen ernaast, onthult het landgoed zijn prachtige schatten. Het centrale punt is het statige hoofdhuis, een klassiek voorbeeld van Romeinse architectuur, dat dateert uit 1919. Met zijn imposante gevel en gracieuze proporties straalt het een tijdloze elegantie uit. Het interieur weerspiegelt een verfijnde esthetiek, met weelderige kamers die zijn verrijkt met luxe details en doordrenkt zijn met een sfeer van verfijning. Van de op maat gemaakte houten lambrisering tot de handgesneden marmeren open haarden, elk aspect van het interieur ademt een gevoel van tijdloze grandeur.

Ellen DeGeneres landhuis

Bron: Riskin Partners Estate Group

Naast het hoofdhuis omvat Pompeiian Court ook verschillende bijgebouwen, waaronder twee gastenverblijven, een zwembadhuis en een schilderachtig atelier. Deze extra structuren bieden een overvloed aan ruimte voor gastenverblijven, recreatie en creativiteit, waardoor het landgoed een veelzijdige en uitnodigende ambiance heeft. De gastenverblijven zijn zorgvuldig ontworpen om een naadloze overgang te creëren tussen binnen- en buitenruimtes, met elegante woonruimtes, keukens en slaapkamers die uitkijken op weelderige tuinen en panoramische vergezichten.

Prachtig landgoed verkocht voor $ 32 miljoen

Buiten de prachtige architectuur biedt het landgoed ook een weelderig landschap, met formele tuinen, eeuwenoude eiken, majestueuze eucalyptusbomen en rijen Italiaanse cipressen die langs de paden staan. Verder weggestopt van het hoofdhuis liggen een verleidelijk zwembad en een tennisbaan, omringd door weelderige groen en verscholen achter natuurlijke begroeiing voor maximale privacy. Een betoverende chardonnay wijngaard voegt een vleugje landelijke charme toe aan het landgoed, terwijl meanderende wandelpaden en afgelegen zithoeken de perfecte setting bieden voor rustige reflectie en ontspanning.

Ellen DeGeneres landhuis

Bron: Riskin Partners Estate Group

Wat de prijs betreft, dit idyllische toevluchtsoord is verkocht voor een aanzienlijke som van $ 32 miljoen. Hoewel dit bedrag aanzienlijk lager ligt dan de oorspronkelijke vraagprijs van maar liefst $ 46,5 miljoen. Voor meer informatie en foto’s kunt u de advertentie bekijken op de website van Riskin Partners Estate Group.