We begeven ons richting het Gooi, bij uitstek hét gebied waar we ’s lands meest extravagante woningen vinden. Dit keer wijken we uit naar het stadje Naarden, waar op een, volgens de makelaar althans, ‘fenomenale locatie’ een witte/glazen villa staat te wachten op een nieuwe eigenaar. Dan dient u wel een som van € 4.950.000 op tafel te leggen. Voor dat bedrag krijgt u dan uiteraard wel het een en ander terug.

Extravagante in glas en wit gehulde villa in Naarden moet bijna € 5 miljoen opleveren

De villa waar we het dit keer over hebben staat zoals gezegd in Naarden, een stadje midden in het Gooi – om precies te zijn aan de Valkeveenselaan numero 46. Aldaar, op een door de makelaar als ‘fenomenaal’ bestempelde locatie, ligt een unieke, onder architectuur gebouwde, duurzame villa, omringd door water, weilanden, landgoederen en bomen. Het pronkstuk werd gebouwd in 2011 door meesterarchitect Dick van Gameren. Volgens Quote behoort het pand toe aan Edmond Hilhorst, de oprichter van Independer, een bekende verzekerings-vergelijkingsmaatschappij.

Villa Naarden

Bron: Funda

De woning is zeer ruim opgezet, maar straalt daarentegen toch een huiselijke sfeer en genegenheid uit. Dat wordt belichaamd door de flink aanwezige raampartijen, die een idyllisch uitzicht over het Goois Natuurreservaat verschaffen. In combinatie met de panoramische vergezichten, die ’s ochtends een prachtige zonsopgang aan de dag leggen, én de ultieme privacy en rust is deze residentie een zeer aangename, betoverende plek om te wonen.

Villa Naarden

Bron: Funda

Bij het betreden van deze extravagante villa op Funda, geraakt u in de royale entree, voorzien van onder meer een garderobe en een toilet. Deze hal is bijna 3,5 meter breed en liefst 20 meter lang, en loopt dus door de gehele woning, die overigens gelijkvloers is. Deze hal loopt van de tuin aan de ene kant, naar de patio aan de andere kant. Uitzicht op deze gezellige patio heeft u vanuit een ruime werkkamer, evenals vanuit de eerste slaapkamer annex badkamer. Buiten deze slaapkamer is er nog de master bedroom, en daar bovenop ook nog eens een gehele slaapvleugel, met de drie overige slaapkamers en een complete extra badkamer.

Ruime woonkamer biedt een magnifiek weids uitzicht over de tuin

Binnen vinden we verder nog een riante woonkamer, voorzien van een comfortabele zitkuil inclusief open haard, tv, heuse geluidsinstallatie en een waanzinnig uitzicht over de tuin. Daaraan grenst de royale woonkeuken, voorzien van alle soorten inbouwapparatuur die u maar nodig heeft. Bovendien is er een cabrio dak dat volledig open kan worden gezet, en een hoge rendement houthaard. Ook is er nog een ruime eetkamer.

Villa Naarden

Bron: Funda

Naast deze basisvoorzieningen, heeft ze bijzondere woning ook nog eens een paar bijzonder handige extra’s – wat ook wel mag voor zo’n prijs. Denk hierbij aan drie externe bergingen voor bijvoorbeeld houtopslag, alsook een fitnessruimte in huis. Aan de overkant van de weg is er bovendien steiger aan het water, alsmede een paardenbak met twee paardenstallen te vinden – ook deze horen allemaal bij het geheel, een perceel van in totaal liefst 25.500 m². Tot slot is er een automatisch sproeisysteem voor de gigantische tijd, en is het private parkeerterrein op het perceel voorzien van twee laadpalen voor een elektrische auto.

Bekijk hier de advertentie op Funda.