Bij een stralende huid hoort een goede skincare-routine, bestaande uit reinigen, eventueel exfoliëren en verzorgen, bijvoorbeeld met de natuurlijke skincare producten van Innisfree. Wil jij een skincare-routine opbouwen die perfect bij jouw huid past? Elke huid is anders en niet alle producten die in de drogisterij te vinden zijn kunnen jouw huid brengen waar hij moet zijn. We helpen je in dit artikel op weg met het vinden van de ideale skincare-routine bij jouw huidtype!

De normale huid

Ook een normale huid zonder gekke eisen heeft een goede routine nodig. Reinig je huid tweemaal per dag (als je make up draagt moet je in de avond twee keer reinigen) en hydrateer je gezicht met een fijne crème. Om oneffenheden tegen te gaan kun je twee keer per week hydrateren met een milde scrub.

De droge huid

Mensen met een droge huid hebben vaak baat bij natuurlijke producten, omdat deze weinig irriterende ingrediënten bevatten. Ga op zoek naar een goede vette dag- en nachtcrème en een zo mild mogelijke reiniger. Scrubben is bij een droge huid vaak niet zo’n goed idee. Ga wel op zoek naar een dagcrème met een licht SPF om jouw gevoelige huid te beschermen tegen UV-straling.

De vette huid

De vette huid produceert overmatig talg en dit kan voor akelige oneffenheden zorgen. Goed reinigen is daarom ontzettend belangrijk. Mensen met een vette huid hebben wel baat bij scrubben en bij regelmatig een peel-off masker. Scrub echter niet te vaak, want dan gaat de talgproductie nog sneller werken en blijf je bezig. Je moet je huid niet nog vetter maken, maar wel hydrateren. Ga daarom in plaats van een crème op zoek naar een fijne gel om je huid mee te verzorgen.

De gemengde huid

De gemengde huid heeft verschillende zones. De ene plek van je gezicht is normaal, de ander wat vetter en de ander weer wat droger. Dit kan heel frustrerend zijn. Gebruik in principe producten die goed zijn voor een normale huid en geef de plekken die wat meer aandacht nodig hebben extra verzorging met bijvoorbeeld een vette crème of een plaatselijk peel off-maskertje.

De verouderende huid

De verouderende huid lijdt aan een verlies aan collageen en wordt daardoor wat slapper. Dat hoort erbij en is allemaal niet heel erg, maar je kunt je huid wel frisser houden door verzorgingsproducten die verrijkt zijn met mineralen of Q10. Ook hebben sommige mensen baat bij het slikken van collageen in supplementvorm. Veroudering van de huid is niet echt terug te draaien en eigenlijk ook niet tegen te gaan, maar je kunt er wel voor zorgen dat jouw huid gezonder en frisser te laten verouderen, zodat je je leeftijd kunt rocken.