In de wereld van luxe jachten verschijnt er zo nu en dan een ontwerp dat werkelijk grenzen verlegt en de manier waarop we over zeevaart denken transformeert. Het GLASS-jacht, ontworpen door Lujac Desautel, een student aan het California College of the Arts, is zo’n voorbeeld dat de aandacht trekt met zijn unieke concept en hoogwaardige voorzieningen.

Uniek ontwerp geïnspireerd door LEGO en wolkenkrabbers

Het concept achter het GLASS-jacht breekt met traditionele marinearchitectuur door inspiratie te putten uit onverwachte bronnen: LEGO-blokken en wolkenkrabbers. Deze invloeden komen tot uiting in de zwevende platform-achtige architectuur van het schip, gekenmerkt door een verticaal gestructureerde vorm. Wat nog indrukwekkender is, zijn de kamerhoge glazen ramen die niet alleen zorgen voor een adembenemend panoramisch uitzicht op de oceaan, maar ook bijdragen aan een gevoel van openheid en verbinding met de omgeving.

GLASS megajacht

Bron: Lujac Desautel

Luxe kenmerken die verwachtingen overtreffen

Het interieur van het GLASS-jacht doet niet onder voor zijn baanbrekende exterieur. Gasten kunnen genieten van moderne interieurs, meerdere zwembaden en entertainmentruimtes die geen wens onvervuld laten. Een glazen lift transporteert gasten moeiteloos tussen verschillende niveaus, terwijl pantry’s voor de bemanning, een goed gevulde wijnkelder en andere luxe voorzieningen ervoor zorgen dat elke reis aan boord synoniem staat voor comfort en verwennerij.

GLASS-jacht is een nieuwe maatstaf in maritieme luxe

Met zijn vernieuwende designfilosofie en ongeëvenaarde luxevoorzieningen stelt het GLASS-jacht nieuwe normen in maritieme pracht. Het is meer dan slechts een middel om te reizen; het is een bestemming op zichzelf, waar elk detail bedoeld is om te verrassen en te betoveren. Voor zij die dromen over avonturen op volle zee zonder ook maar iets van hun comfort aan wal achter te laten, biedt dit jacht onmiskenbaar precies wat ze zoeken.

De visie van Lujac Desautel brengt ons dichter bij een toekomst waarin luxejachten niet alleen worden gewaardeerd om hun grootte of snelheid maar ook om hun vermogen om innovatieve designs te harmoniseren met de eisen van hedendaagse luxelevensstijlen. Het GLASS-jacht belichaamt deze toekomstvisie door elk aspect – of dat nu design of functionaliteit betreft – naar nieuwe hoogtes te tillen.