In het hart van de gemeente Vught, verscholen tussen weelderig groen en historische grandeur, ligt buitenplaats Villa Elsa. Dit uitzonderlijk fraaie NSW-gerangschikte landgoed, omringd door meer dan 10 hectare aan majestueuze natuur, vertegenwoordigt een stuk Nederlandse geschiedenis dat zowel van grote historische waarde als van ongeëvenaarde standing en allure is. Gebouwd in 1883 en erkend als gemeentelijk monument, opent Villa Elsa de deuren naar een wereld waar luxe, privacy en natuurlijke schoonheid naadloos samenvloeien.

Unieke kenmerken van buitenplaats villa Elsa

De statige villa, met haar rijke historie en architectonische pracht, vormt het kloppende hart van het landgoed. De bijgebouwen, een uitnodigend buitenzwembad, en de uitgestrekte parktuin met indrukwekkende houtopstand, dragen bij aan de exclusiviteit van dit bezit. Daarnaast biedt het landgoed ongerepte bosgebieden, vruchtbare weilanden en het compleet intacte Achtste Lunet, waardoor het een perfecte harmonie van cultuur en natuur belichaamt. Deze ruime woning, gelegen op een perceel van 103.054 m², biedt een weelderige leefruimte van 682 m², verdeeld over zes comfortabele slaapkamers, waardoor het een ideale plek is voor gezinnen die op zoek zijn naar overvloedige leefruimte en rustgevend comfort.

Funda Villa Esa

Bron: Funda

Desalniettemin, de toekomstige eigenaren staan voor de uitdaging om de villa te moderniseren, zonder dat de ziel en het karakter van dit monument verloren gaan. De verwachte moderniseringskosten zijn substantieel, maar noodzakelijk om aan de hedendaagse woonwensen te voldoen. Dit proces biedt echter ook een unieke kans om een persoonlijke touch aan deze historische parel toe te voegen.

De ideale ligging

Buitenplaats Villa Elsa geniet van een benijdenswaardige locatie. Grenzend aan de rivier De Dommel en dichtbij het levendige centrum van Vught, combineert het landgoed rust en ruimte met de nabijheid van stedelijke voorzieningen. De uitvalswegen naar Eindhoven en Amsterdam zijn gemakkelijk bereikbaar, waardoor Villa Elsa niet alleen een oase van rust is, maar ook een praktische thuisbasis voor de moderne professional. Bovendien ligt het in de nabijheid van Kasteel Maurick en het bruisende ’s-Hertogenbosch, waardoor cultuur en gastronomische genoegens altijd binnen handbereik zijn.

Funda Villa Elsa

Bron: Funda

Buitenplaats Villa Elsa is meer dan een huis het is een levensstijl. Het biedt een uitzonderlijke kans voor diegenen die het unieke weten te waarderen. Of het nu gaat om de rust en de ruimte, de rijke historie, of de mogelijkheid om een persoonlijke stempel op een stukje Nederlands erfgoed te drukken, Villa Elsa spreekt tot de verbeelding. In een tijd waarin unieke bezittingen van dit kaliber zelden op de markt komen, vertegenwoordigt buitenplaats Villa Elsa een zeldzame combinatie van schitterende assets voor exclusief wonen en leven. Een kans die maar eens in een generatie voorkomt.

Voor meer foto’s en informatie kunt u de volledige advertentie bekijken via Funda.