De buitenkant van uw huis is natuurlijk het eerste wat u zelf ziet wanneer u aankomt, maar ook wat uw gasten zien. U zou kunnen zeggen dat het de eerste indruk is die mensen krijgen van uw huis en terrein. Daarom is de buitenkant dus heel erg belangrijk om goed verzorgt voor elkaar te hebben. Het kan best lastig zijn om een luxe uitstraling te creëren aan de buitenkant van het huis. In deze blog staan vijf tips hoe u kunt zorgen voor een luxueus gevoel aan de buitenkant van het huis, met voorbeelden.

Zorg voor een erg indrukwekkende entree

Een prachtige entree kan de toon zetten voor de rest van uw huis. Overweeg bijvoorbeeld om een vlaggenstokhouder kopen. Een mooie grote vlag van bijvoorbeeld de provincie, of Nederland zorgt voor een vergroting van de entree. Een vlag bij de entree of voorkant van het huis zorgt voor een statige uitstraling, wat luxe overkomt. Verder is het een goed idee om bijvoorbeeld een grote oprit te maken met hoge hagen aan beide kanten. Hierdoor rijdt u dus op een indrukwekkende manier naar het huis toe en imponeert u de gasten gelijk. Tussen de hagen in kunt u ook beelden plaatsen, voor een extravagante look.

Kies altijd voor echte kwaliteitsmaterialen

Een belangrijk aspect voor een luxe uitstraling is de kwaliteit van de materialen die u gebruikt aan de buitenkant van het huis en de ruimtes daaromheen. Denk hierbij aan materialen van goede kwaliteit, zoals marmer, koper of hardhout. Transformeer de entree van het huis door de deur van zwaar materiaal, zoals donker hout, te laten maken. Doordat iedereen naar de deur kijkt, is een echte eye-catcher een goed idee voor een luxe ogend geheel. Een ander voorbeeld is een gevel met natuurstenen bekleding, hierbij kunt u ook nog eens koperen dakgoten toevoegen

Investeer in een grandioze tuin

Wat absoluut niet mag ontbreken in dit rijtje, is de tuin. Zo is een goed onderhouden tuin heel erg belangrijk voor het aanzien van het huis. U kunt nog zo’n mooi huis hebben, als de tuin is verwaarloosd dan ziet het geheel er niet luxueus uit. Wat zorgt voor een chique uitstraling is bijvoorbeeld een grote vijver met een flinke fontein erin, als hoofdonderdeel van de tuin. Maak hieromheen mooie paadjes, die goed onderhouden en gesnoeid zijn.

Verlichting voor een speciale sfeer

Verlichting rondom het huis, de tuin en de oprit kan voor een drastische verandering zorgen. In het donker wilt u natuurlijk nog steeds een indrukwekkende impressie achterlaten met het huis. De oprit is wederom een goede plek om een dramatische sfeer te creëren. Verlicht de oprit bijvoorbeeld met kleine warme lampen aan beide zijden van de weg. Hierdoor maakt u op de oprit een soort spannende opwarming voordat het huis is bereikt.

Voeg excentrieke kunstwerken toe

Het toevoegen van een kunstwerk of verschillende sculpturen zorgen voor een persoonlijke touch aan de buitenkant van het huis. Hierbij kan gedacht worden aan een groot en excentriek beeld recht voor het huis, of bijvoorbeeld een wat kleinere opvallende sculptuur. Maak wederom gebruik van een kunstwerk met hoogwaardige materialen om de luxe uitstraling te behouden.