Maserati heeft recentelijk de autowereld op zijn kop gezet met de aankondiging van de MCXtrema, een voertuig dat zich momenteel in de laatste fase van ontwikkeling bevindt. Dit beest, exclusief ontworpen voor het circuit, belooft een ongekende ervaring voor de gelukkige eigenaren die later deze zomer achter het stuur kunnen kruipen. Met zijn opvallende ontwerp en indrukwekkende specificaties is de Maserati MCXtrema klaar om de harten van autosportliefhebbers wereldwijd te veroveren.

Maserati MCXtrema maakt zijn debuut buiten de deur

Het voertuig is uitgerust met een agressief aerodynamisch pakket, dat onder andere bestaat uit een forse frontsplitter, luchtinlaten en een verstelbare achtervleugel. Dit alles, gecombineerd met 18-inch center-lock wielen omhuld door racebanden, maakt de MCXtrema tot een ware blikvanger.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Maserati (@maserati)

Niet alleen het uiterlijk, maar ook het hart van de MC20 heeft een grondige metamorfose ondergaan. Dankzij een geüpgraded motorblok, voorzien van een nieuw uitlaatsysteem en turbochargers, levert de 3.0-liter Nettuno V-6 motor van de MCXtrema maar liefst 730 pk. Dit is zo’n 100 pk meer dan zijn voorganger, terwijl het maximale koppel van 538 ft lbs en het toerental van 3,500 rpm behouden blijven.

Van simulator naar circuit

Na maanden van intensieve ontwikkeling, inclusief honderden uren analyse via simulatoren en computermodellen, staat de MCXtrema op het punt de racewereld te betreden. Deze voorbereiding heeft geresulteerd in een minimalistisch interieur, geïnspireerd door de single-seat cockpit van een Formule 1-wagen, dat de bestuurder een ongeëvenaarde rijervaring biedt. Maserati is begonnen met het baantesten in februari en verwacht dit proces eind april af te ronden.

Een exclusieve aanwinst

Maserati heeft aangekondigd slechts 62 exemplaren van de MCXtrema te produceren, en alle zijn reeds vergeven. Hoewel de officiële prijs nooit is bekendgemaakt, ligt de geschatte prijs tussen de 1,2 en 1,5 miljoen dollar. Voor diegenen die het geluk hebben er een bemachtigd te hebben, belooft de zomer van 2023 een onvergetelijk seizoen te worden. De Maserati MCXtrema is niet zomaar een auto; het is een statement op het circuit, een technologisch kunstwerk dat de grenzen van wat mogelijk is in autosport opnieuw definieert.

Met zijn indrukwekkende kracht, baanbrekende ontwerp en exclusiviteit zet de Maserati MCXtrema een nieuwe standaard in de wereld van de autosport. Voor de gelukkige eigenaren en autosportfans over de hele wereld wordt het aftellen naar de eerste leveringen een periode van grote anticipatie en enthousiasme.