De Mercedes-Benz G-Klasse, lang beschouwd als een icoon onder de terreinwagens, stapt de toekomst binnen met een geheel vernieuwde en geëlektrificeerde aanpak. Als pionier in offroad-rijden en luxueuze terreinwagens, biedt de G-Klasse een indrukwekkende combinatie van traditioneel design en geavanceerde technologie. Met verbeterde prestaties dankzij geëlektrificeerde aandrijfsystemen, een breed scala aan modellen en vrijwel onbeperkte personalisatiemogelijkheden, zet deze legendarische terreinwagen opnieuw de standaard in het offroad-segment.

Nieuwe G-Klasse maakt gebruik van geavanceerde hybride technologieën

Sinds zijn debuut in 1979 heeft de Mercedes-Benz G-Klasse zich gevestigd als een icoon van offroad-rijden en luxe terreinwagens. Met zijn robuuste constructie, indrukwekkende prestaties en tijdloze design heeft de G-Klasse generaties lang de harten van autoliefhebbers over de hele wereld veroverd. Het is een voertuig dat synoniem staat voor avontuur, duurzaamheid en ongeëvenaarde veelzijdigheid, en dat al meer dan 45 jaar de standaard zet in het offroad-segment. Van de ruige terreinen van het platteland tot de glamoureuze straten van de stad, de G-Klasse heeft bewezen een echte alleskunner te zijn, een legendarisch voertuig dat klaar is voor elke uitdaging die op zijn pad komt.

De nieuwe G-Klasse is niet alleen een eerbetoon aan zijn rijke geschiedenis, maar ook een voorbode van de toekomst van offroad-rijden. Met geëlektrificeerde aandrijfsystemen tilt deze iconische terreinwagen prestaties naar nieuwe hoogten, terwijl hij tegelijkertijd voldoet aan de groeiende vraag naar duurzame mobiliteit. De G-Klasse maakt gebruik van geavanceerde hybride technologieën om een indrukwekkend vermogen te leveren, terwijl het brandstofverbruik wordt geoptimaliseerd en de emissies worden verminderd. Dankzij deze innovaties behoudt de G-Klasse zijn reputatie als een krachtige en betrouwbare metgezel voor avonturiers, terwijl hij tegelijkertijd zijn ecologische voetafdruk verkleint.

Verwarmde en gekoelde bekerhouders in de nieuwe Mercedes

De nieuwe G-Klasse biedt een ongeëvenaarde mate van diversiteit en personalisatie, waardoor elke bestuurder zijn eigen unieke stijl kan creëren. Met het breedste modellengamma ooit en vrijwel eindeloze individualiseringsmogelijkheden, stelt de G-Klasse zijn eigenaren in staat om een voertuig te configureren dat perfect past bij hun levensstijl en voorkeuren. Of het nu gaat om krachtige prestatiegerichte modellen zoals de Mercedes-AMG varianten, of meer ingetogen en luxueuze uitvoeringen zoals de G 450 d en G 500, de G-Klasse biedt voor elk wat wils. Bovendien kunnen klanten kiezen uit een uitgebreid scala aan opties en accessoires, waaronder premium interieurafwerkingen, geavanceerde technologische functies en op maat gemaakte exterieurdetails.

Het exterieurdesign van de G-Klasse is subtiel verfijnd, met enkele zichtbare wijzigingen zoals een vernieuwde grille en bumper. Deze aanpassingen verbeteren niet alleen de esthetiek, maar dragen ook bij aan een betere aerodynamica en geluidscomfort. Binnenin biedt de G-Klasse een luxueuze en functionele omgeving, waar geavanceerde technologieën naadloos samenkomen met hoogwaardige materialen en vakmanschap. Het geïntegreerde infotainmentsysteem MBUX (Mercedes-Benz User Experience) zorgt voor een naadloze en intuïtieve bediening van alle voertuigfuncties, terwijl optionele upgrades zoals KEYLESS GO, verwarmde/gekoelde bekerhouders en een high-end Burmester 3D-surround sound system zorgen voor een nog luxueuzere rijervaring. Bovendien zijn er uitgebreide veiligheids- en assistentiesystemen beschikbaar om de veiligheid en gemoedsrust van de bestuurder te waarborgen.