PAL-V, het Nederlandse bedrijf dat al sinds 1999 werkt aan de ontwikkeling van vliegende auto’s, heeft onlangs een opmerkelijke doorbraak bereikt. Een mega-order van 100 stuks van hun PAL-V Liberty Saquer Edition, met een cataloguswaarde van bijna acht ton per stuk, is geplaatst door Aviterra, een luchtvaartbedrijf gevestigd in Dubai. Deze order, met een totale waarde van $ 80 miljoen, markeert een significante mijlpaal voor PAL-V en brengt het bedrijf een stap dichter bij het verwezenlijken van de lang gekoesterde droom van een commerciële vliegende auto.

Vliegende auto van PAL-V vervaagt de grenzen tussen land- en luchttransport

Sinds zijn oprichting in 1999 heeft PAL-V zich gepositioneerd als een voorloper in de ontwikkeling van vliegende auto’s. Gedurende meer dan twee decennia heeft het bedrijf gestaag gewerkt aan het verwezenlijken van de droom van persoonlijke luchtmobiliteit. Hun meest recente prestatie, de PAL-V Liberty Saquer Edition, markeert een hoogtepunt in deze voortdurende inspanning. De PAL-V Liberty is ontworpen als een uniek voertuig dat de grenzen tussen land- en luchttransport vervaagt. Met zijn gestroomlijnde design en geavanceerde technologie biedt de PAL-V Liberty niet alleen de mogelijkheid om snel en efficiënt over de weg te reizen, maar ook om soepel over te schakelen naar een vliegmodus, waardoor gebruikers letterlijk boven het verkeer uit kunnen stijgen.

Deze naadloze overgang tussen rijden en vliegen vertegenwoordigt een nieuwe mijlpaal in mobiliteitsinnovatie en opent de deur naar een toekomst waarin vliegende auto’s een alledaags verschijnsel kunnen worden. Met zijn vermogen om de mobiliteit te transformeren, belooft de PAL-V Liberty niet alleen een revolutie teweeg te brengen in de manier waarop mensen zich verplaatsen, maar ook in hoe we de stedelijke omgevingen van de toekomst vormgeven.

100 stuks van de PAL-V Liberty Saquer Edition richting Dubai

Aviterra, een luchtvaartbedrijf gevestigd in Dubai, heeft onlangs een mega-order geplaatst bij PAL-V voor 100 stuks van de PAL-V Liberty Saquer Edition. Deze indrukwekkende order heeft een totale waarde van $ 80 miljoen, waarmee het een van de grootste deals is in de geschiedenis van PAL-V. De PAL-V Liberty Saquer Edition, met een cataloguswaarde van bijna acht ton per stuk, is een van de meest geavanceerde modellen van PAL-V en belooft een revolutie te brengen in de wereld van persoonlijke luchtmobiliteit. Voordat de PAL-V daadwerkelijk operationeel kan worden ingezet als vliegende auto, moet het bedrijf eerst een luchtcertificering verkrijgen. Hoewel PAL-V aanvankelijk had gehoopt deze licentie van het EU-agentschap voor de luchtveiligheid Easa in 2021 te ontvangen, bleek dit een uitdaging te zijn.

Nu mikt de Nederlandse onderneming op een goedkeuring tegen 2025. In 2021 ontving de PAL-V echter wel goedkeuring van de RDW om de weg op te gaan, waardoor hij al bruikbaar is als normale auto. De PAL-V kan op een volle tank zo’n 500 kilometer afleggen en heeft een topsnelheid van 180 kilometer per uur, zowel op de weg als in de lucht. Deze cijfers blijven consistent, zelfs wanneer de PAL-V wordt omgebouwd tot vliegtuig of helikopter. De volgende stap voor PAL-V is dus het verkrijgen van de vereiste luchtcertificeringen. Zodra deze certificeringen zijn afgerond, zal het bedrijf de productie van de vliegende auto’s opstarten.