Een Nederlandse dj, DJ Jean, onthuld hoe hij aan een van zijn meest waardevolle bezittingen is gekomen, een peperdure Rolex. Dit is echter zeker geen doorsnee verhaal van een luxueuze aankoop. Tijdens een recente podcast op het YouTubekanaal van NandoLeaks deelde DJ Jean een bizar verhaal wat niemand had verwacht. Het is een verhaal dat begint met een onverwachte ontmoeting aan zijn deur en eindigt met een kostbaar geschenk van een van de meest beruchte namen uit de Nederlandse onderwereld. De Nederlandse dj zou namelijk de Rolex gekregen hebben van niemand minder dan Willem Holleeder.

Rolex Daytona met een witte wijzerplaat van Willem Holleeder

DJ Jean, geboren als Jan Engelaar, is een gerenommeerde Nederlandse dj met een indrukwekkende carrière in de muziekwereld. Zijn loopbaan begon in 1989, toen hij de Nederlandse mix- en scratchkampioenschappen won. Na zijn opkomst in verschillende clubs vestigde DJ Jean zijn naam als live-dj van de Amsterdamse uitgaansgelegenheid iT. In 1999 brak hij internationaal door met zijn hit “The Launch”, die onder andere de nummer 2-positie behaalde in de Britse hitlijsten. Naast zijn succesvolle muziekcarrière heeft DJ Jean ook zijn stempel gedrukt op de Nederlandse radiowereld. Vanaf 2002 werkte hij als dj voor Radio 538 en maakte later de overstap naar Caz! en Slam!FM. Momenteel is DJ Jean nog steeds actief als dj en presenteert hij wekelijks een programma op het radiostation ISLA 106 op Ibiza en Mallorca genaamd ‘DJ Jean’s Mad House’.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door NANDOLEAKS | Real Talk (@nandoleaks)

DJ Jean onthulde kort geleden het ongelofelijk verhaal over hoe hij in het bezit kwam van een kostbaar horloge, tijdens een podcast op het YouTubekanaal van NandoLeaks. Dit is een podcast van collega-radio-dj Fernando Halman. Volgens DJ Jean klopte Holleeder op een dag aan zijn deur en vroeg hem mee naar een discotheek te gaan, waar hij wilde investeren. Hoewel DJ Jean de discotheek afraden, stond Holleeder enkele dagen later weer voor zijn deur met een verrassing. De dj kreeg een stalen Rolex Daytona met een witte wijzerplaat, het favoriete horloge van DJ Jean, waar normaal gesproken een wachtrij van twee jaar voor staat.

Vorm van chantage om gunsten te verkrijgen

In een mengeling van verbazing en verwarring reageerde DJ Jean op het onverwachte geschenk van Willem Holleeder. Toen DJ Jean aarzelde om het kostbare horloge aan te nemen, drong Holleeder erop aan: “Die is voor jou.” Verbaasd door dit gebaar, twijfelde DJ Jean of hij het geschenk wel kon aanvaarden. Hij benadrukte dat het horloge van 10.000 euro in geen verhouding stond tot het simpele feit dat hij Holleeder vergezelde naar een club in België. Echter, Holleeder drukte het horloge in zijn handen met de woorden: “Tja, zeg maar nee tegen Willem Holleeder.” Onder druk van deze ongewone situatie accepteerde DJ Jean uiteindelijk het bijzondere geschenk.

DJ Jean onthult dat hij later hoorde over het gebruik van dure geschenken door Holleeder als een vorm van chantage om gunsten van mensen te verkrijgen. Geconfronteerd met deze informatie voelde DJ Jean zich ongemakkelijk bij het horloge dat hij had ontvangen. Toen hij zijn zorgen deelde met Holleeder, verzekerde deze hem echter dat er geen reden tot bezorgdheid was. Holleeder benadrukte dat hij DJ Jean beschouwde als een vriend en dat hij slechts af en toe op de gastenlijst wilde worden gezet als wederdienst. DJ Jean benadrukt dat hij nooit iets vreemds of bedreigends heeft ervaren van Holleeder, maar toch eindigde hij met zijn favoriete horloge in zijn bezit.