Rolls-Royce viert zijn 120-jarig bestaan met een verbluffende uitvoering van de Ghost: de Ghost Prism. Deze speciale editie, ontworpen om mode en stijl te vieren, is een eerbetoon aan de verfijning en luxe waar het iconische Britse merk bekend om staat. Met slechts 120 exemplaren is de Ghost Prism een zeldzame verschijning op de weg, exclusief gereserveerd voor de meest veeleisende en stijlbewuste bestuurders. Met opvallende accenten en een onmiskenbare uitstraling belooft deze variant een unieke rijervaring te bieden voor de gelukkige eigenaren.

Kleur van de Ghost Prism bereikt door ambachtelijk proces van 16 uur

Het design van de Rolls-Royce Ghost Prism is een meesterwerk van vakmanschap en elegantie. Deze speciale editie is ontworpen om de verfijning en stijl van de Rolls-Royce-lijn te vieren, ter ere van het 120-jarig jubileum van het iconische merk. De Ghost Prism straalt luxe uit met zijn opvallende kleuropties en gedurfde accenten, die zorgvuldig zijn gekozen om de persoonlijke stijl van de bestuurder te complementeren. De auto is beschikbaar in een breed scala aan kleuren, maar de standaard is afgewerkt in een verfijnde grijstint genaamd Gunmetal. Deze kleur, met zijn rijke minerale afwerking, wordt bereikt door het aanbrengen en polijsten van vier lagen verf tijdens een ambachtelijk proces van 16 uur.

Bijna al het spiegelgepolijste roestvrijstalen trimwerk van de auto, inclusief de grille en de achterklep, is gecoat met een gerookte kleur genaamd Burnout, terwijl de Spirit of Ecstasy onaangeroerd blijft. Bovendien zijn er vier accentpakketten beschikbaar: Phoenix Red, Turchese, Mandarin en Forge Yellow. Deze pakketten voegen opvallende kleuraccenten toe aan de overwegend neutrale carrosserie van de auto.

1040 lichtjes die een betoverend sterrenhemel-effect creëren

Het interieur van de Rolls-Royce Ghost Prism straalt een weelde van luxe en verfijning uit die ongeëvenaard is. Elke detail is zorgvuldig ontworpen en vervaardigd om een omgeving van comfort en exclusiviteit te creëren voor de inzittenden. De opvallende accenten van het exterieur vinden hun weg naar het interieur, waar ze harmonieus samensmelten met de verfijnde ambiance. De kleuren van het exterieur worden daardoor prachtig weerspiegeld in het interieur, met gedurfde accenten die terugkomen in het stuurwiel, het dashboard en de stoelbekleding.

Een absoluut hoogtepunt van het interieur is het unieke Bespoke Starlight Headliner, dat is voorzien van maar liefst 1040 lichtjes die een betoverend sterrenhemel-effect creëren. Elk detail, van de fijnste leren bekleding tot de met de hand vervaardigde houten accenten, straalt dan ook vakmanschap en luxe uit. Met zijn weelderige interieur en doordachte details biedt de Rolls-Royce Ghost Prism een rijervaring die even exclusief als verfijnd is.

Slechts 120 exemplaren wereldwijd van Rolls-Royce Ghost Prism

Onder de verfijnde carrosserie van de Rolls-Royce Ghost Prism schuilt een krachtige aandrijflijn die ongeëvenaarde prestaties levert. Deze luxueuze saloon wordt aangedreven door Rolls-Royce’s kenmerkende V-12 motor, een krachtbron die synoniem staat voor soepele en verfijnde prestaties. De 6.7-litermotor levert een indrukwekkend vermogen van 563 pk waardoor de Ghost Prism moeiteloos en met autoriteit elke weg domineert. Gekoppeld aan een soepele achttraps automatische transmissie biedt deze krachtige motor een adembenemende acceleratie, waardoor de auto in slechts 4.7 seconden van 0 naar 100 km/h sprint. Met een topsnelheid van 250 km/h is de Ghost Prism niet alleen elegant en luxueus, maar ook onmiskenbaar snel en wendbaar.

Met slechts 120 exemplaren die wereldwijd beschikbaar zijn, vertegenwoordigt deze speciale editie een zeldzame kans voor liefhebbers van het merk om een ​​unieke bolide te bezitten. Elk exemplaar van de Ghost Prism wordt met de hand vervaardigd door ambachtslieden van Rolls-Royce, met aandacht voor detail en vakmanschap die ongeëvenaard zijn in de auto-industrie. Hoewel de prijs van deze opvallende saloon nog niet is aangekondigd, is het duidelijk dat deze aanzienlijk hoger zal liggen dan de gebruikelijke startprijs van $ 350.000 voor een Rolls-Royce Ghost. Voor degenen die streven naar exclusiviteit en ongeëvenaarde luxe, biedt de Rolls-Royce Ghost Prism een ​​unieke kans om een ​​hoogtepunt van Britse auto-engineering en design te bezitten.