Als u een fervent voetballiefhebber – van middelbare leeftijd – bent, doet de naam Robert Dekeyser, ook wel ‘Bobby’ genoemd, u wellicht een belletje rinkelen. De Belgische oud-doelman maakte in de jaren ’80 furore als doelman van onder meer Union Saint-Gilloise, Bayern München en het kleine broertje TSV 1860 München. Althans, furore. Minuten maken deed hij sporadisch, en dus gooide hij het over een andere boeg: hij koos voor het vak hotelier. U kunt nu één van zijn luxe villa’s op Ibiza huren.

Robert Dekeyser gooit het over een andere boeg

Dekeyser, van Belgische afkomst, begon zijn carrière in de jeugd van Oud-Heverlee in zijn thuisland. Zijn ouders verhuisden naar Duitsland, waar hij in de jeugd van Wormatia Worms en later FC Kaiserslautern belandde. Toen hij als reservist werd opgeroepen voor het leger, keerde hij terug naar België. Daar sloot hij zich aan bij de Brusselse club Union Saint-Gilloise. Daar nam hij voor de eerste keer afscheid van het profvoetbal.

Villa Ibiza Bobby Dekeyser

Totdat hij op een dag in 1986 Jean-Marie Pfaff ontmoette, toenmalig keeper van Bayern München, wat toen dé dominante club in Europa was. In Beieren kreeg Dekeyser een contract aangeboden, maar daar speelde hij – net als bij al zijn voorgaande clubs – geen minuut. Na één seizoen vertrok hij naar FC Nürnberg, waar hij hoopte op meer speelminuten. Maar ook dit bleek geen gelukkig huwelijk. Hij verhuisde naar België, waar hij neerstreek bij Racing Genk. Daar speelde hij door zijn Duitse paspoort slechts twee wedstrijden.

Hij vertrok weer naar München, om voor TSV 1860 München te gaan spelen. Daar leek zijn carrière eindelijk écht te beginnen, maar na 19 gespeelde wedstrijden liet Dekeyser het profvoetbal definitief achter zich door een blessure die hem bijna zijn linkeroog kostte. De Belgische goalie speelde in totaal slechts 21 wedstrijden op professioneel niveau. Tegenwoordig is hij hotelier.

Villa van hotelier Bob Dekeyser op Ibiza is te huur

Sindsdien legt Dekeyser zich toe op het zakenleven. Hij is tegenwoordig hotelier, en heeft verschillende megalomane panden op zijn naam. Zijn paradepaardje is echter wel zijn villa op Ibiza, ook wel bekend als de Nay Palad Farm. Deze luxe residentie beschikt over zes slaapkamers en ligt te midden van de stoffige, koraalkleurige valleien en met pijnbomen begroeide heuvels in het noordwesten van Ibiza, op 10 minuten van een idyllische rotsachtige kustlijn, die (nog) niet echt bekend is bij de toeristen die het partyeiland massaal bezoeken. Het dichtstbijzijnde dorpje luistert naar de naam Sant Mateu d’Albarca, waar onder meer het bekende restaurant Juntos House gevestigd is.

Bekijk meer informatie op de site van Nay Palad Hideaway.