Een bizar verhaal uit de Verenigde Staten. Daar wordt de 16-jarige Mint Butterfield sinds afgelopen zondag vermist. Het kind lijkt in de staat Californië spoorloos verdwenen. Mint is de miljardairsdochter van Slack-oprichter Stewart Butterfield en Flickr-oprichtster Caterina Fake.

16-jarige miljardairsdochter lijkt van de aardbodem verdwenen

De tiener zou volgens The San Francisco Standard zondagavond om 22:00 uur voor het laatst gezien zijn in Bolinas, Californië. Ze was daarvoor bij het huis van haar moeder in het welvarende Marin County. Haar moeder is zoals gezegd miljardair Caterina Fake, oprichtster van de website Flickr. Zij was ook degene die haar dochter de daaropvolgende ochtend als vermist opgaf. Volgens haar zou Mint in het Tenderloin-district moeten zijn, een berucht gebied vanwege het torenhoge misdaadcijfer en het grootschalige daklozenprobleem.

De politie lijkt vooralsnog echter weinig aanstalten te maken om de vermissingszaak acuut te maken. Volgens hen komt de vermissing niet bepaald als een verrassing, gezien het stempel ‘probleemtiener’ dat om Mint hangt. Bovendien zou ze in het verleden te maken hebben gehad met verslavingsproblemen. Dat zou ook de reden zijn waarom ze bekend is in het beruchte Tenderloin-district. Journalist Yashar Ali maakt zich meer zorgen, en hij deelde op X een foto van het meisje. Hij roept op om te helpen bij de zoektocht naar Mint, of vraagt hen het bij de politie te melden als ze meer informatie hebben.

Stewart Butterfield en Caterina Fake

Butterfield is de dochter van miljardairs Stewart Butterfield en Caterina Fake. Zij richtten in 2004 het welbekende fotoplatform Flickr op, wat in 2005 werd verkocht aan Yahoo. Daarop richtte Butterfield de berichtendienst Slack op, wat in 2021 werd overgenomen door Salesforce. Daar was een bedrag van maar liefst $ 28 miljard mee gemoeid.

De twee trouwden in 2001 en scheidden in 2007, tevens het jaar waarin miljardairsdochter Mint werd geboren.