In een tijd waarin esports en gaming een ongekende populariteit genieten, zet Abu Dhabi een ambitieuze stap door de aankondiging van ’s werelds eerste Esports-eiland. Dit project, met een investering van maar liefst $ 280 miljoen, belooft niet alleen een revolutie in de wereld van professionele gaming, maar ook een nieuwe toeristische trekpleister te worden. Met faciliteiten variërend van professionele trainingsfaciliteiten tot een zakencentrum en een luxe hotel, zet Abu Dhabi zichzelf op de kaart als de nieuwe hotspot voor gamers wereldwijd.

Abu Dhabi wil concurreren met de sportsuperstad van Saoedi-Arabië

Met de realisatie van het Esports-eiland ambieert Abu Dhabi directe concurrentie aan te gaan met Qiddiya, de sportsuperstad van Saoedi-Arabië. Beide projecten streven ernaar om een centraal punt te worden voor sport- en entertainmentliefhebbers. Het is echter de unieke focus op esports die het project in Abu Dhabi onderscheidt. Het True Gamers-loungenetwerk van de Verenigde Arabische Emiraten gooit hoge ogen in de strijd om de titel van ‘wereldprimeur’ in de esportswereld.

Spelfaciliteiten en attracties

Het Esports-eiland zal niet alleen dienen als een professionele trainingshaven voor gamers maar biedt ook een breed scala aan faciliteiten en attracties. Van technisch geavanceerde toernooilocaties tot een luxehotel waar je kunt inchecken met een parachute in PUBG-stijl, het eiland heeft voor elk wat wils. Bovendien richt het project zich op de snelgroeiende populatie gamers en speelt het in op de populariteit van mobiele gaming-apps in de regio.

Innovatieve game-ervaringen

De belofte van het Esports-eiland ligt niet alleen in zijn faciliteiten maar ook in de innovatieve game-ervaringen die het biedt. Het GG Bootcamp belooft een holistische ervaring met zijn geavanceerde spelfaciliteiten en een voedingsprogramma ontworpen om de prestaties van gamers te verbeteren. Daarnaast zal de Esports-arena van het eiland uitgerust zijn met autosimulators, consolezones, gaming pc’s en een streamingruimte, waardoor het de ultieme bestemming wordt voor elke esports-enthousiast.

In vergelijking met het Esport-district van Saoedi-Arabië, dat 43 sportfaciliteiten, een F1-circuit en 12 themaparken zal bevatten, zet Abu Dhabi een gedurfde stap met een project dat volledig is toegewijd aan de wereld van esports. Met luxe hotels, entertainment en winkels met gamethema, belooft het Esports-eiland een ongeëvenaarde ervaring voor zowel professionele gamers als toeristen die op zoek zijn naar een unieke vakantiebestemming.

De lancering van ’s werelds eerste Esports-eiland door Abu Dhabi is een duidelijke indicatie van de groeiende populariteit en het potentieel van esports wereldwijd. Terwijl het eiland zich opmaakt om de nieuwe standaard in de gamingindustrie te worden, kijkt de wereld vol verwachting uit naar de voltooiing van dit baanbrekende project.