De schrik sloeg een man uit de Amerikaanse staat Pennsylvania flink om het hart. Hij kreeg namelijk een belastingaanslag van maar liefst $ 34 miljard door de brievenbus geschoven.

Amerikaan krijgt torenhoge belastingaanslag in de bus

Het was een doodgewone dag voor Barry Tangert uit Lancaster County, in de Amerikaanse staat Pennsylvania. Het incident gebeurde afgelopen weekend, toen hij gewoon thuis was, en er plotsklaps twee brieven in de bus kwamen. De eerste brief vertelde goed nieuws: hij zou een terugbetaling van meer dan $ 900 van de federale overheid ontvangen. De andere brief had echter een wat meer zorgwekkende mededeling: Tangert zou de staat namelijk in totaal $ 34.576.826.261,47 aan belasting verschuldigd zijn. Het verschuldigde bedrag was zo groot dat het niet eens op één regel van het document paste.

Hoewel geschrokken, had Tangert direct in de gaten dat het om een fout moest gaan, zo vertelt hij tegen de lokale nieuwszender News 8. Gezien het feit hij nog geen $ 100.000 per jaar verdient, was het gevorderde bedrag sowieso veel te hoog. Sterker nog, zelfs Elon Musk zou dat bedrag met zijn vermogen niet eens verschuldigd kunnen zijn.

Ministerie van Buitenlandse Zaken

De bevestiging kwam een dag later. Nadat hij eerst contact had opgenomen – zonder al te veel resultaat – met de klantenservice van het Pennsylvania Department of Revenue, zorgde het Ministerie van Buitenlandse Zaken ervoor dat de zaak werd afgehandeld. De uiteindelijke fout zou te maken hebben gehad met het feit dat er verkeerde nummers in het systeem zijn ingevoerd. Die fout zou overigens allen bij Tangert zijn gemaakt. Hij tast nog in het duister over hoe die fout tot stand is gekomen. Een computerstoring, of toch een vlaag van verstandsverbijstering van zijn belastingadviseur? Afijn, de zaak is in ieder geval opgelost.