Pine Key, ook wel bekend als Beer Can Island vanwege zijn geschiedenis als feesteiland, is een juweel van een eiland gelegen in Tampa Bay, Florida. Met een oppervlakte van maar liefst 9 hectare biedt dit eiland een ongekende mogelijkheid om een uniek stukje paradijs te bezitten. Van idyllische bomen tot adembenemende uitzichten op het water, Pine Key belooft een oase van rust en schoonheid te zijn te midden van het bruisende leven van Tampa Bay. Ooit een levendige feestbestemming, heeft het eiland een transformatie ondergaan en biedt het nu een veelzijdige en exclusieve locatie voor zowel particuliere als zakelijke investeerders.

Feesteiland te koop voor ‘slechts’ $ 14,2 miljoen

Dat is een flink bedrag wat je moet neerleggen voor zo een eiland. Pine Key, ook bekend als Beer Can Island, is een ongerept en onbewoond paradijs van 9 hectare in Tampa Bay, Florida. Cole Weaver, James Wester, Russell Loomis en John Gadd kochten het eiland in 2017 voor ongeveer $ 64.000. Na jaren van plezier en festiviteiten hebben ze besloten het eiland te koop te zetten voor $ 14,2 miljoen. De verkoop werd in februari geopend voor biedingen in cryptocurrency en contant geld en het eiland is nu gesloten voor het publiek meldt New York Post.

Het geplande veiling werd geannuleerd vanwege meerdere cashaanbiedingen, maar tot nu toe zou er nog geen enkele deal geaccepteerd of ondertekend zijn voor het Amerikaanse feesteiland. De eigenaren beschrijven het lege stuk land dat dateert uit de jaren 1940 als een buitengewoon toevluchtsoord dat ongeveer 9 hectare pittoresk met bomen bedekt land omvat, samen met ongeveer 60 hectare zandbankgebied. Toen de huidige eigenaren het zanderige toevluchtsoord kochten, was hun visie niet anders was dan die van een staatspark met volwassen voorzieningen. Mensen die lidmaatschappen kochten, konden genieten van functies zoals een full-size tiki-bar, een zandvolleybalveld en een enorme opblaasbare glijbaan. De unieke ruimte organiseerde ook festivals, bruiloften en concerten.

Een omzet van maar liefst $ 750.000

Het off-shore paradijs trok niet alleen toeristen aan, maar ook problemen. Vorig jaar noemde een commissaris van het Hillsborough County het een afschuw en uitte hij bezorgdheid over de toegang voor hulpdiensten in geval van een noodevacuatie. In 2022 zijn er 11 mensen gered nadat hun boot was gekapseisd in de buurt van Beer Can Island. De bestemmingsplannen waren ook een heikel punt, het eiland heeft geen bestemming voor gebruik. Het provinciebestuur pleit ervoor om het eiland te laten uitgroeien tot een particulier natuurreservaat in plaats van een privé-feestlocatie. Alle activiteiten zijn gestopt terwijl de huidige eigenaren het bestemmingconflict proberen op te lossen.

De eigenaren hebben in de loop der jaren maar liefst $ 1 miljoen uitgegeven aan advocaatkosten met betrekking tot de bestemmingsplannen. In 2023 hebben ze een omzet behaald van $ 750.000 en slechts $ 1800 aan onroerendgoedbelasting betaald. Bovendien hebben ze naar schatting $ 5 miljoen geïnvesteerd in renovaties en hebben ze vorig jaar aanzienlijke schade geleden door de orkaan Idalia.