Amerikaanse douaniers hebben op de luchthaven van de stad Cincinatti een neppe Richard Mille in beslag genomen. De zending was afkomstig uit India en was op weg naar een huis in Palm Beach, Florida. Het in beslag genomen horloge betrof een RM 88 Automatic Winding Tourbillon Smiley-replica, die miljoenen waard is.

Amerikaanse douaniers nemen neppe Richard Mille in beslag

In Amerika is de markt in nephorloges en juwelen een significant probleem. Volgens CBP Chicago zijn het zelfs de meest nagemaakte artikelen die in beslag worden genomen door douanebeambten. Het horloge werd al afgelopen november in beslag genomen, maar kwam pas recent naar buiten. Het geschatte prijskaartje en de zeldzaamheid van het horloge waren voor de douaniers de meest schokkende aspecten. De zending was afkomstig uit India en was op weg naar een huis in Palm Beach, Florida, aldus het agentschap.

Het in beslag genomen horloge was een RM 88 Automatic Winding Tourbillon Smiley-replica, aldus CBP. Dit specifieke exemplaar is een beperkte oplage en er zijn slechts 50 soortgelijke horloges op de wereld. Het horloge is zeker $ 3,7 miljoen waard. “Verkopers op de zwarte markt probeerden de gelijkaardige Richard Mille RM 88 Smiley te reproduceren, maar je hoeft maar één blik op de koopwaar te werpen om te weten dat het nep is”, aldus het bureau. “De verpakking, het ontbreken van fijne details, het land van herkomst en het feit dat de zending onverzekerd was, hielpen allemaal bij het vaststellen dat de goederen vals waren.”

Richard Mille fabriceert zo’n 5.000 horloges per waar, die gemiddeld $ 250.000 per stuk kosten. Maar er zijn dus exorbitante uitzonderingen.

Tweede zending

Na de inbeslagname van de replica van Richard Mille onderschepten agenten de volgende dag een tweede zending, afkomstig uit Hong Kong en op weg naar Mesquite, Texas. In dit desbetreffende pakket zaten replica’s van Rolex, Van Cleef, Chanel- en Louis Vuitton-horloges.